Sport

Vinst mot serietvån – lika mot ettan: ”Hade skrattat åt dem”

Badminton, div. 2 Artikeln publicerades
Laget som rubbade topplagen i helgen. Felix Karlsson, Mikael Tornemo, Linnea Elmberg, Rickard Karlsson, Emma Gränsmark, Ivar Törnkrantz, Rebecca Höög och Simon Erlandsson.
Laget som rubbade topplagen i helgen. Felix Karlsson, Mikael Tornemo, Linnea Elmberg, Rickard Karlsson, Emma Gränsmark, Ivar Törnkrantz, Rebecca Höög och Simon Erlandsson.

– Hade någon sagt att vi skulle ta tre poäng mot de här två lagen hade jag bara skrattat åt dem, säger coach Simon Erlandsson efter sammandraget mot Växjö och Team Blekinge väst.

Fåken är enda lag som tagit poäng mot serieledaren.

– Riktigt bra gjort, helt fantastiskt, sammanfattar Simon Erlandsson.

Först slog BK Fåken serietvåan Växjö med 5–3.

– Våra unga tjejer Linnea (Elmberg) och Rebecca (Höög) ska ha cred, de vänder sin dubbel till seger mot ett stark dubbelpar. Damsidan gör det alltid bra, vi på killsidan är lite mer upp och ner, säger Simon.

– Den här dagen är det framför allt dubblarna som går vår väg. Det har ju tidigare varit vår paradgren men den här säsongen har det istället varit mycket singelsegrar. Får vi ihop helheten kan vi vara ett topplag.

Fåken klev sedan in utan respekt mot Team Blekinge Väst 1. Laget hade bara tappat poäng en gång tidigare – när de mötte Fåken senast.

– Det här visar vilket svårslaget lag vi är. Lite synd att vi inte kan få med oss båda poängen men det var ett acceptabelt resultat, vi hade lite stolpe in och den här dagen studsade tresetarna vår väg som de inte riktigt gjort tidigare på säsongen.

4–4 slutade matchen.

– Hade någon sagt att vi skulle ta tre poäng mot de här lagen hade jag bara skrattat åt dem. Det här var en dag när alla gjorde bra ifrån sig.

Är det lite förargligt ni inte haft den här nivån hela säsongen, då hade ni kämpat om seriesegern?

– Njä, vi ska väl inte riktigt vara med och slåss om seriesegern nu. Vi har gjort en fantastisk säsong, alla tar stora kliv och utvecklas. Det är härligt go i laget.

Fåken är fyra inför de två sista matcherna – som är mot jumbon och nästjumbon.

– Även om vi tar fyra poäng där ska det mycket till om vi avancerar. En fjärdeplats är jättebra.