Vinst för FGoIF efter övertidsmål: ”Go känsla”

Efter flera matcher med stolpe ut för Färjestaden kunde man inkassera en sista-minuten-vinst mot Skurup. Avgörande 2–1-målet gjordes av Simone Vernersson och tränaren Johan Hellsten var inte otippat nöjd efter matchen.
– Det känns väldigt bra nu. Vi har en go känsla i bussen hem.
FOTBOLL, DIV. 1. • Publicerad 19 maj 2018 • Uppdaterad 21 maj 2018
Simone Wernersson gjorde avgörande 2–1 på övertid mot Skurup.

Det har gått tungt för Färjestaden de senaste matcherna. Man har skapat chanser, men inte fått in bollen. Samtidigt har försvaret svajat något.

Mot Skurup började det oroväckande. Efter en tät och händelsefattig första halvtimme gjorde hemmalaget 1–0 på frispark efter en halvtimmes spel. Mycket mer än så hände inte i offensiv riktning för något av lagen.

I andra var det ett betydligt offensivare FGoIF som kom ut. Med tjugo minuter kvar gjorde Julia Ekelin 1–1. Och chanser saknades inte för att utöka.

– I andra skapar vi jättemycket chanser, säger Färjestadens tränare Johan Hellsten.

– Vi börjar tro på det och vi släpper inte till så mycket och vi får mer ytor framåt.

Oförmågan att göra mål på chanserna såg dock även denna match ut att gäcka bortalaget. Men i den andra övertidsminuten lyckades Simone Wernersson sätta dit 2–1 till Färjestaden. Ett mål som betyder att man klättrar några placeringar, till mitten av tabellen.

– Det känns väldigt bra nu. Vi har en go känsla i bussen hem, säger Hellsten som inte vill lyfta fram någon enskild spelare efter matchen.

– Nä, det var kollektivet som gjorde det idag. Alla bidrog.