Sport

”Vi är starka på att ladda om”

Innebandy, kval till SSL Artikeln publicerades
Rebecka Johansson var stark framför kassen och hade bud på mer än det mål hon gjorde i tredje perioden.
Rebecka Johansson var stark framför kassen och hade bud på mer än det mål hon gjorde i tredje perioden.

Kvitterat till 1–1 i matcher, Skoghall har fördelen av hemmaplan i sista matchen på söndag.

– Men vi tar med oss att det är mycket bra vi gjort däruppe från matchen senast, vi vet vad vi kan, säger Rebecka Johansson.

Precis som mot Lockerud i första kvalserien blir det en tredje och avgörande match. Då gick laget ut efter en tung förlust och körde över motståndet med 6–2.

– Jag tycker vi är starka på att ladda om, alla går in i sig själva nu och ser på vad de kan göra bättre istället för att se tillbaka för mycket på matchen. Det gäller att ta med det positiva och fortsätta på det spåret, säger Rebecka Johansson som gjorde ett av målen och hade bud på mer.

– Framför kasse känner jag mig stark, när jag kan ta emot bollen bra. Då trivs jag. Det är bara centimeter från att de sitter idag.

Ifjol var hon i en magisk kvalform och har tidigare i ÖB–sporten förklarat att hon trivs som allra bäst i avgörande matcher. Nu ställs allt på sin spets i sista matchen för säsongen – på bortaplan i Karlstad.

– Klart att bortamatch betyder mycket, det är en lång resa men vi tar med oss att det är mycket bra vi gjort där från matchen senast, vi vet vad vi kan. Det blir lika tufft som idag däruppe.

Rasmus Bernhardsson:

– Det gäller att vi älskar situationen att förstöra festen nu däruppe.

Hur förbereder ni er?

– Det blir ett individuellt rehabpass på fredag, sedan kör vi en träning på lördag och ser om vi åker upp på lördag eller söndag.

Årets poängdrottning Emelie Rosenqvist åkte på en fotskada i sista akten, fick vila och haltade betänkligt efter match.

– Det var en rejäl stukning men hon är duktig på att bita ihop. Jag tror att hon spelar på söndag om jag känner den tjejen rätt.

Matea Corkovic.
Matea Corkovic.