Sport

Utser Sveriges bäste golfare på Öland

Golf Artikeln publicerades
Kvalitetsgolf på Ekerum på fredag och lördag.
Kvalitetsgolf på Ekerum på fredag och lördag.

På fredag och lördag avgörs svenska senior–touren med 59 kombattanter på Ekerum.

– Det är Sveriges bästa golfanläggning när det gäller att samla folk, säger kapten Ulf Bergstrand.

Efter fem deltävlingar avslutas Svenska golfförbundets senior tour med ”Race to Ekerum” den 21–22 september. Det är tävlande mellan 60 till 70 år som gör upp.

– I den här åldern är det livsviktigt att vinna fortfarande, samtidigt som det är gentlemannamässigt mellan de som tävlar, säger Ulf Bergstrand.

Touren har varit på plats på Ekerum en gång tidigare, 2013. Då var det banan Långe Erik som gällde. Nu sker avgörandet med två rundor på Långe Jan, 59 av de bästa spelarna från hela landet är på plats.

– Det känns väldigt bra, en prisad bana och en golfanläggning som har allting, med boende, restaurang och konferensanläggning. Den är Sveriges bästa när det gäller att samla folk, menar Bergstrand.

– Ett superkvalitativt och väldigt trevligt ställe, det är därför vi lagt finalen här.

Seniorlandslaget: Hans Ivarsson, Bob Bäckstedt, Jan Andhagen, Ulf Bergstrand, Lars Ek, Gert Nordling, Dan Markdalen, Kent Hermansson.
Seniorlandslaget: Hans Ivarsson, Bob Bäckstedt, Jan Andhagen, Ulf Bergstrand, Lars Ek, Gert Nordling, Dan Markdalen, Kent Hermansson.

Den slutliga vinnaren av touren, så kallad Order of merit, ska utses – dessutom får de fyra bästa spelarna representera Sverige i de italienska seniormästerskapen i april nästa år. I ställningen inför tävlingen leder Bob Bäckstedt från Rya Golfklubb, före Göteborgs Hans Ivarsson och Frösåkers Jan Andhagen.

– Det står mellan någon av de tre, Ivarsson har haft problem med en tumme och sjunkit ner till andraplats i ställningen men ska vara fit for fight igen här, det kan bli riktigt spännande.