Sport

Uppdaterat: två FBC–spelare till sjukhus efter älgkrock

Sport Artikeln publicerades
"Man vill inte ens tänka på om det hade varit en större älg”, säger Per Viberg.

FBC Kalmarsunds matcher ställs in efter älgkrock

På väg till bortaturnén i Linköping krockade en av FBC Kalmarsunds minibussar med en älg. Nu ställs matcherna in.

– Efter omständigheterna gick det bra, men det kunde varit betydligt värre, säger klubbchefen Per Viberg.

Innebandy, allsvenskan

Det var vid 9.30-tiden på lördagsförmiddagen som en av lagets minibussar krockade med en älg på E22, cirka 9 mil norr om Kalmar. I bussen färdades nio personer, varav två fick uppsöka sjukhus med nacksmärtor.

– Bilen ser inte alls rolig ut, den har fått sig en rejäl smäll. Spelarna i bilen har klarat sig på ett relativt bra sätt. Det är två spelare som fått besöka sjukhus med nacksmärtor, men i övrigt är det inga större skador än så, säger klubbchefen Per Viberg.

– Det var tur i oturen. Det var som räddningstjänsten hade sagt, det var en vuxen älgtjur men det var en liten älg. Man vill inte ens tänka på om det hade varit en större älg, då hade skadorna kunnat vara betydligt mycket värre, fortsätter Viberg.

Olyckan kunde alltså slutat riktigt illa, men enligt Viberg hade man änglavakt.

– Vår sportchef André Piechowicz och lagledningen har skött det här på plats och gjort det på ett väldigt bra sätt. Vi har ett par personer kring laget som jobbar som sjuksköterskor och en jobbar till och med på akutmottagningen vilket underlättade i hanteringen när det hände.

– Vi har varit med vår buss på fel plats vid fel tillfälle helt enkelt. Efter omständigheterna gick det bra, men det kunde varit betydligt värre.

Efter olyckan skickades transporter till platsen för att hämta och köra tillbaka spelarna till Kalmar.

– Hela truppen har begett sig tillbaka till Kalmar där man träffats i Kalmar Sportcenter. Vi har hämtat mat till dem och vi har pratat igenom det som har hänt.

Snabbt beslutades det att dubbelmötena mot Linköpings IBK och IBF skulle ställas in.

– Vi tog beslutet direkt. Vi tog kontakt med förbundet och med motståndarlagen och meddelade att vi, utifrån den här situationen, inte kommer att komma till spel och att vi får ta det vidare sen.

På Kalmarsunds hemsidan skriver man följande:

”Vi i laget vill rikta ett stort till Kalmar läns räddningstjänst, ambulans och polis för bra omhändertagande på platsen.”