Sport

Uppåt i tabellen efter tre raka walk over – riskerar 16 500 i böter sista matchen

Innebandy, div. 4 Artikeln publicerades
Spelande målvaktstränaren Robin Andersson: ”WO lär det inte bli i sista matchen, om vi så ska slänga in Anette Wickholm som center”
Spelande målvaktstränaren Robin Andersson: ”WO lär det inte bli i sista matchen, om vi så ska slänga in Anette Wickholm som center”

Utan att spela har Borgholm kammat in nästan hälften av årets poängskörd på två matcher. Både Karo och Gantesbo har lämnat walk over.

– Om det funkar att vila sig i form är vi bättre än någonsin.

Det var nämligen mer än en månad sedan Borgholm lirade innebandymatch. Först var det Karo IBF som inte fick ihop lag, kastade Borgholm själva in handduken till bortamatchen mot Jämjö. Och senaste helgen var det Gantesbos tur.

– De skyllde på vädret i fredags, jag sa att de kunde komma på lördag men då visade det sig att de inte hade folk och fick lämna walk over, säger tränare Robin Andersson.

”Segrarna” har gjort att Borgholm klättrat från nästjumbo till sexa i tabellen.

– Vi har en riktig formtopp just nu, skrattar Robin.

Eftersom BIBK har lämnat en walk over blir de automatiskt uteslutna om det upprepas. Och det är inte nådiga böter ifall det händer. 16 500 kronor.

– Det är helt sjuka siffror, det blir ett jäkla liv och efterspel om det händer.

Det återstår bara en match men den är borta mot Lessebo, ett topplag som piskade Borgholm med 17–4 i första matchen.

– WO lär det inte bli, om vi så ska slänga in Anette Wickholm som center så ska vi spela matchen. Och om det funkar att vila sig i form är vi bättre än någonsin.