Annons

Tvåsiffrig utklassning i derbyt

Ena laget befäste en positiv kvalplats. Det andra får fortsätta jaga årets första poäng. Det var skilda världar i derbyt på Skansen.
– Det är katastrofdåligt.
Fotboll, div. 6 • Publicerad 23 september 2018
13-årige Gustav Arvidsson blev tvåmålsskytt i sin a-lagsdebut när Mörbylånga utklassade Högsrum.
13-årige Gustav Arvidsson blev tvåmålsskytt i sin a-lagsdebut när Mörbylånga utklassade Högsrum.Foto: Magnus Jansson

Toppen mot botten. Tabelljumbon Högsrum lyckades inte stå för någon praktskräll i derbyt på ett blåsigt Skansen. Hemmalaget var precis så dominant som man kunde förutspå på förhand.

– Högsrum börjar ändå bra, tycker jag. Men sedan får vi ett mål när de har spelet. Sedan tog vi över mer och mer. I andra halvlek rullar det på, säger Mörbylångas lagkapten Tom Karlsson.

Annons

3-0 efter första halvlek blev till hela 10-0 i den andra. Det noterades fyra tvåmålsskyttar i hemmalaget, däribland 13-årige Gustav Arvidsson som stod för två fullträffar i sin a-lagsdebut.

Resultatet innebär att Mörbylånga befäster en av de två positiva kvalplatserna. Med två omgångar kvar har laget fem poäng ner till fyran Bergkvara. Den andra kvalplatsen innehas av S:t Sigfrid – och på onsdag möts lagen på Tallhöjdens konstgräs.

– Det blir en tuff match. Men vi går för andraplatsen och då behöver vi nog två vinster, säger Tom Karlsson.

Högsrum och tränaren Martin Andersson får i sin tur fortsätta att jaga årets första poäng.

– Det är katastrofdåligt. Fattas det några av de äldre killarna så blir det såhär när vi skiftar lag. Men vi gör det så jävla dåligt, det finns egentligen ingen mer kommentar än så, säger Andersson.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons