Sport

Två hattrickskyttar och en sjumålsskytt i ÖB–elvan

Fotboll Artikeln publicerades
Marcus Carlsson, mittfältsmotor i veckans ÖB–elva.
Marcus Carlsson, mittfältsmotor i veckans ÖB–elva.

Målrik omgång med ett nio öländska vinster med förträffliga mittfältare präglar förstås veckans ÖB–elva.

Johanna Koefoed, IFK Borgholm (1)

Gjorde faktiskt något av en tabbe direkt i matchen mot Karlskrona, bjussade på 0–1 i tredje minuten. Men. Sedan var dörren stäng, kuvertet klistrat, det var stopp på bron och flaskan tilltäppt, floden sinade och semestern var slut, huset sålt och twitterkontot blockerat för Karlskrona. Ja, ni fattar. Johanna Koefoed tog sig samman och gjorde starka sista 87 minuterna och det gav 5–1-seger.

Elin Åhlander, IFK Borgholm (1)

Vikarierade som mittback och gjorde det föredömligt. Så lysande att hon kanske får behålla jobbet. Borgholm visade var skåpet skulle stå när de klampade in tre mål på en kvart i andra halvlek mot Karlskrona. En klassisk taktik av ett lag som tränas av en gammal boxare – att gå på knock och avgöra matchen med välriktade, vimmelkantiga kanonträffar.

John Arnesson, Böda/Högby (1)

”Ruggigt bra” konstaterade Marcus Stark efter att Böda/Högby tagit årets första trea, hemma mot Trekanten med 1–0. Arnesson regerade på höger yttermittfält när laget fick igång ett frejdigt anfallsspel och täppte till bakåt. Arnessons regerar för övrigt rätt bra i truppen, både ”Tobbe” och Pelle var med i matchen.

Niklas Mellborg, Mörbylånga GoIF (1)

”Kanté” sa Emil Halldin efter vinsten mot Kalmar city. En klassisk benämning av en spelare som kan springa hur långt som helst utan avbrott för sånt tjafs som avblåsningar, halvtidspaus, korv och läsk eller fredagsmys med Let´s Dance på fredagskvällen. Alla andra stannar, Mellborg bara kör.

Elina Nilsson, Mörbylånga GoIF (1)

Tre mål på en halvlek mot Emmaboda. Det var ett mer än hon gjorde på hela säsongen ifjol. Har gjort sig känd som en vresig taggtråd på mitten. Nu ser vi framför oss hur hon kliver ut som en klassisk Inzaghi–typ. Står stilla på rätt plats, blixtrar till, gör mål och sedan glider köpingen runt i en Mörby-färgad Lamborghini.

Marcus Carlsson, RM (1)

En skadefri försäsong har verkligen gjort susen. Marcus Carlsson har klivit fram som en synnerligen viktig ledargestalt på innermittfältet för RM. Besitter både smartness och frejdig kampanda. Det lade grunden till förkrossande 6–1 mot Tvärskog. Därmed har RM lika många bortavinster efter tre matcher som efter hela säsongen ifjol – två stycken.

Malsor Ulaj, IFK Borgholm (1)

Flygande start för nykomlingen Borgholm har en slutspurt i matcherna som inget annat lag kan matcha. Mot Läckeby vände IFK 0–2 till 4–2 och det var ”Malle” som regerade majestätiskt på mitten, framspelare och målgörare och trollkarl. Åtminstone om vi ska ta Edin Dzananovic på orden, ”Magisk” utbrast han efter att nästan åkt på hjärtsnörp av upphetsningen.

Halid Hodzic, Hulterstads AIK (1)

Klev från Mörbylånga till säsongen och har utvecklats till något av teknisk diamant för Hulterstad på mitten, serverade duktigt med målchanser framåt mot Högsrum till sådan grad att HAIK:s uddamålsvinst kändes i underkant. Men ytterligare en derbyseger till handlingarna och HAIK på delad tredjeplats. Inte fy skam.

Maja Sjögren, RM IF (2)

Ännu en hattrickskytt. Faktum är att hon skuggar GAIF:s Amanda Ahlström i skytteligan som tvåa med fem strutar (skrivet innan onsdagens derby). RM imponerade när de tog veckans andra seger hemma mot Ramdala med 4–2. Enligt tränare Sääf är Maja bäst när hon är lite grinig. Kanske läge att förlägga matcherna till måndag morgon och hoppas på riktigt ruskigt väder.

Andreas Persson, Glömminge–Algutsrums IF (1)

Från bänken till huvudrollen. Blev inbytt och gjorde mål efter en halv minut. Sedan stängde han matchen mot Karlshamn på tilläggstid. Det låter som ett häftigt nummer i Buster-serien Benny guldfot. Enligt tränare Bengtsson har han tränat på så pass hårt att han blivit småskadad. Då förstår vi att när han väl är fullständigt ”fit for fight” så kommer flera Buster–avsnitt framöver.

Armin Huseinovic, Mörbylånga GoIF (1)

Två vinster senaste veckan, mot Persnäs och Kalmar city. Sju (!) mål totalt av Armin Huseinovic. Bernt Johan och gänget i Persnäs-byn torde drömma mardrömmar om honom efter förkrossande fem fullträffar mot PAIF i derbyt. Nestor Anders Larsson behöver knappast vatten på sin kvarn men vi får väl ge honom cred just nu för att han utnämnde Armin som självklar vinnare av guldskon på Öland i Fotbollsbladet.

Veckans coach:

Sara Erlandsson, Mörbylånga GoIF (1)

Fjärde raka vinsten. 14–1 i målskillnad. Målgladare än någonsin. Serieledning. Därmed är laget ensam enda lag med idel vinster på Öland. Sara Erlandsson har gjort en storstilad insats än så länge både utanför och på plan, som spelande tränare. Trendskapare på Öland? Vem blir det härnäst? Marcus Stark eller Torsten Luks?

*Derbyt i damtvåan på onsdagskvällen mellan GAIF och RM är inte medräknat i veckans ÖB–elva.