Annons

Två allsvenska forwards på ingång i FBC

De var båda två bland de femton bästa poängmakarna i Allsvenskan norra gångna säsongen. Båda födda –98. För olika lag. Men nu är båda nära kontrakt med FBC Kalmarsund.
Målskytten Emma Andersson och framspelaren Fanny Spolander.
Innebandy, Allsvenskan • Publicerad 26 juni 2019
FBC förstärker?
FBC förstärker?

– Det ser ljust ut. Vi börjar komma fram till en bra lösning och hoppas att det blir klart den här veckan eller nästa, säger sportchef André Piechlowich.

Efter att flera spelare lämnat är ett par högklassiga forwards på ingång från högre ort Emma Andersson slutade fyra i den norra Allsvenskans poängliga efter att ha gjort 22 mål och elva assist på 22 matcher. Fler poäng totalt än någon i FBC den gångna säsongen – detta trots att hon spelade för Team Kalix IBK som krigade i botten.

Annons

– En utpräglad målgörare, ”rightad” forward som även går att använda som center.

Hon känner de andra tilltänkta förvärvet – men de kommer inte från samma lag i Allsvenskan norra. Fanny Spolander, även hon född –98, gjorde åtta mål och 17 assist för Notviken.

– Hon är mer en framspelare, konstaterar André.

– Det är Krister Carlsson (ny tränare i FBC) som scoutat dem och de har kvaliteterna han eftersökt.

FBC Kalmarsund är även i kontakt med Clara Gottberg från Endre IF i SSL.

– Hon är inställd på att ta ett sabbatsår från innebandyn men det är väl fortfarande ltie öppet, kanske kan det bli aktuellt senare under säsongen.

På målvaktsfronten har FBC tappat Sanna Mangs.

– Vi är i kontakt med en målvakt men där är vi inte i riktigt samma skede än, säger Piechlowich.

FBC har sedan innan fått in Maryana Stifanos och Denise Nilsson från Lindås.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons