Annons

Tunga namn borta gav yngre chansen

Stort manfall med tunga namn borta inför fredagens bortamatch. Men det var inget som hindrade Böda/Högby från att ta hem sina tre pinnar.
Fotboll div.5 • Publicerad 13 augusti 2018
Jonas Nilsson stod för de två första målen under Böda/Högbys 6-0 vinst.
Jonas Nilsson stod för de två första målen under Böda/Högbys 6-0 vinst.

Jacob Hultenius var avstängd, Christian Berg likaså, Martin Andersson skadad och Oskar Karlsson och Robin Pettersson var bortresta. Då fick de yngre Böda/Högby spelarna ta plats och gjorde det med bravur.

– Två unga killar som inte spelat speciellt många A-lagsmatcher, kommer in och stänger helt på den kanten. De gör de kanon bra och ska ha en stor heder för de 90 minuter som de producerade. Jätte roligt att se att man kan släppa in de yngre killarna som gör de minst lika bra, säger tränare Marcus Stark om Rasmus Jonsson och Adam Olofsson som klev in som ytterbackar i mötet mot Alstermo.

Annons

Alstermo låg förre i tabellen inför mötet, det kanske inte säger mycket i en så jämn tabell som denna men Stark var förberedd på en hårdare kamp om de tre poängen, speciellt med många spelare borta.

– Vi var väl förberedda på en tuff fajt mot ett Alstermo som ligger strax ovanför oss, på deras hemmaplan också. Vi var taggade och efter tio minuter leder vi med 2-0. Man kan inte få en bättre start i en ganska så tuff bortamatch.

Emelie NordquistSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons