Annons

Tung svensk förlust i VM-finalen

Sverige och Kim Nilsson förlorade VM-finalen mot Finland med 6-3. FBC-forwarden blev uttagen i världsmästerskapets all star team.
Innebandy-VM • Publicerad 9 december 2018 • Uppdaterad 10 december 2018
Kim Nilsson hade en tung match och gick poänglös från planen när Finland vann söndagens VM-final.
Kim Nilsson hade en tung match och gick poänglös från planen när Finland vann söndagens VM-final.Foto: IFF

En enkel resa mot Lettland i kvarten och avancemang via en straffrysare mot Schweiz i semifinalen. Men drömmen om ett svenskt guld sprack i finalen mot Finland, för andra mästerskapet i rad.

Besvikelsen i det svenska lägret efter förlusten var naturligtvis gigantisk. Straffnederlaget mot Finland i Riga 2016 har vilat över spelarna sedan dess och allt handlade om revansch i Prag.

Annons

– Det har känts bra. Jag har trampat i gång match för match och har en fin känsla. Det är bara att öka nu. Vi har haft två år på oss att bli förberedda inför det här och det är bara guld som gäller, sa Kim Nilsson när ÖB-sporten pratade med honom inför slutspelet.

Sverige lyckades hämta upp ett 0-2-underläge i finalen och Storvretas Alexander Rudd ”bandyslog” in kvitteringen i inledningen av den tredje perioden. Men Finland var hetare. På bara ett par minuter, kort efter den svenska kvitteringen, så gick finnarna ifrån till 5-2 vilket visade sig bli avgörande.

Sverige tog ut målvakten tidigt, lyckades hitta en reducering på straff men närmare än så kom man inte. Finland kunde spika slutresultatet 6-3 efter ett svenskt bolltapp och tog därmed sitt fjärde VM-guld. De fyra gulden har plockats under de sex senaste mästerskapen.

Kim Nilsson hade en tung finalmatch och gick poänglös av planen. 30-åringen matchades i tredjefemman under stor del av finalen. Förbundskaptenen Mikael Hills matchcoachning kritiserades av många på sociala medier.

”Finland bäst igen. Bara att gratulera! Två raka guld visar vilka som äger innebandyvärlden. Lite besviken över hur Kim Nilsson matchades. Världens bästa i en tredje kedja?!”, skrev innebandyikonen och programledaren Niklas Jihde på Twitter efter finalen.

Kim Nilsson tangerade Jihdes VM-poängrekord i semifinalen mot Schweiz. Det må kanske inte vara något plåster på såren för FBC-forwarden, men han blev också uttagen i världsmästerskapets all star team. Nilsson stod på två guld och två silver inför sitt femte världsmästerskap.

Nu får han, tyvärr, se silversamlingen växa sig större. ÖB-sporten har försökt att nå Kim Nilsson under måndagen, men utan framgång.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons