Sport

Tung andra halvlek fällde HAIK mot serieledarna: ”Då var det ridå”

FOTBOLL, DIV. 6 Artikeln publicerades
Vedad Mujkanovic och övriga i HAIK hade en tung kväll mot Ljungbyholm.
Vedad Mujkanovic och övriga i HAIK hade en tung kväll mot Ljungbyholm.

Hulterstad räckte inte riktigt till mot serieledande Ljungbyholm. Men 0–5 var allt för stora siffror enligt HAIK:s lagledare Janne Eriksson.

– Vi borde haft chans på dem men det var tillfälligheter som gjorde att de fick 2–0 tidigt i andra och då var det kört kändes det som.

Hulterstads AIK – Ljungbyholms GoIF 0–5 (0–0)

 

En rak nordlig vind gjorde att HAIK spelade första 45 minuterna av matchen mot Ljungbyholm i motvind. Men det märktes inte ute på planen där man höll jämna steg med serieledarna. Och chansmässigt var det till och med knapp fördel för HAIK då man bland annat hade en boll i ribban. Men några mål blev det inte.

– I andra halvlek fick vi medvind och vi tänkte väl att vi kunde trycka ner dem i skorna då, men i stället kom de ut mycket bättre än i första och höll bollen på marken och hade väl 2–0 efter fyra minuter av andra halvlek. Och då var det ju ridå, säger lagledaren Janne Eriksson.

Trots fortsatt jämnt spel ute på planen gick gästerna ifrån till 5–0 – och trots resultatet ligger HAIK kvar på tredje plats i tabellen. En placering som förvånar Eriksson något.

– Vi ligger trea, men jag räknar inte oss som ett topplag. Jag vet inte var poängen har kommit ifrån om jag ska vara ärlig, haha.