Annons

Tredje raka för Mörby: ”Hade kunnat bli något mål till”

Mörbylånga kunde inkassera sin tredje raka trepoängare efter en stabil 4–0-vinst borta mot Persnäs på söndagen. Hemmalaget inledde starkt, men sedan var det bara Mörby för hela slanten.
– Det var en tuff match, där de har mycket energi första femton. Sedan tycker jag att vi har ganska bra kontroll på hela matchen egentligen, säger Emil Halldin.
FOTBOLL, DIV. 6 • Publicerad 2 juli 2018
Robin Mellborg gjorde tre mål mot Persnäs.
Robin Mellborg gjorde tre mål mot Persnäs.

Nästjumbon Persnäs inledde starkt hemma på Solvallen mot Mörbylånga och tryckte på för ett ledningsmål. Men efter femton minuter, mitt i hemmatrycket, kontrade gästerna.

– Första målet var viktigt att få. Det kommer när de har lite tryck, där vi vinner tillbaka bollen i eget straffområdet och med en pass friställer vi Armin (Huseinovic) som sätter den. Det var en väldigt snabb kontring. Som motståndarlag förstår jag att det är tungt att få emot sig. Men det var viktigt för oss, säger Mörbylånga-tränaren Emil Halldin.

Annons

Det målet tog luften ur hemmalagets offensiv och Mörby kunde ta över allt mer. 2–0 kom i den 24:e minuten genom Robin Mellborg och det var också resultatet efter den första halvleken.

– Första halvlek tycker jag att vi är lite dåligt organiserade. Även fast vi leder med 2–0 så hittade vi inte riktigt vår organisation. Och det var något vi prioriterade det i andra, att sätta det och få trygghet och vara kompakta i vårt försvarsspel, vilket var viktigt när vi hade motvind i andra halvlek.

I den andra halvleken hade Mörbylånga bra kontroll på händelserna och Robin Mellborg gjorde både 3–0 och 4–0 innan domaren blåste av matchen.

– I andra halvlek tycker jag att vi hade kontroll i 45 minuter. Det hade kanske till och med kunnat bli något mål till för oss, säger Halldin.

– Persnäs är en ganska tuff motståndare på Solvallen. De krigade hårt första kvarten och hade mycket energi. Det var viktigt att klara av det och det tycker jag att vi gör. Sedan har de inte jättemånga chanser över matchen och de skott de har klarar ju ”Tissan” av att rädda.

Vill du lyfta fram någon spelare efter den här matchen?

– Robin Mellborg gör ju tre mål, det händer inte ofta. Jag vet inte om han någonsin har gjort det faktiskt. Han har verkligen kämpat i det tysta hela våren och är en spelare med väldigt mycket hjärta som löper kopiöst mycket, precis som alla de här bröderna gör.

Mörbylånga befäster sin tredje plats i tabellen, medan Persnäs ligger kvar på nionde plats.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons