Sport

Tre matcher – så går det i helgens innebandy

Innebandy Artikeln publicerades
Mörbylånga ar chans att plocka säsongens första poäng när bottenkonkurrenten Svala gästar Skansenhallen.
Foto: Magnus Jansson
Mörbylånga ar chans att plocka säsongens första poäng när bottenkonkurrenten Svala gästar Skansenhallen.

Tre öländska damlag är i farten i helgens innebandymatcher.

ÖB-sporten går igenom förutsättningarna.

Division 1, dam

Sävsjö IBK (5) - FBC Kalmarsund Ungdom (1)

Kommentar: Chans på sjunde raka segern och nionde totalt. En ny lurig uppgift väntar för Kalmarsund. Sävsjö var länge med och slogs i den absoluta toppen men har tappat mark efter två raka uddamålsförluster. Laget är ”bara” sex poäng efter suveräna FBC i tabellen. Det här kan bli jämnt. 3-5?

Division 2, dam

Mörbylånga GoIF (6) - Svala (5)

Kommentar: Bottenmöte i tabellen och en fin möjlighet för Mörby att plocka säsongens första poäng. Hemmalaget imponerade i derbyt förra omgången och bör ha fått en mental boost av den insatsen. Svala har bara tre inspelade poäng hittills. De kom mot just Mörbylånga via en 6-4-seger i oktober. Visst tar ölänningarna revansch nu? 4-2.

SSG IF (1) - Craftstadens IBK B (3)

Kommentar: Fem raka segrar och plus 45 i målskillnad. Trots det har SSG inte riktigt lyckats skaka av sig FBC Ungdom B i tabelltoppen. Laget har chans att bibehålla trepoängsavståndet om en ny seger bärgas mot tredjeplacerade Craftstaden-bilagan. Bortalaget har blandat och gett och SSG får vara stor favorit här. Kommer man upp i nivå bör det bli seger med ett par bollar. 7-3.