Annons

Tränarprofilen slutar: ”Bestämde mig redan i somras”

Sammanlagt cirka 30 år inom fotbollen. Nu har Torsten Luks bara två matcher kvar på tränarbänken.
– Tiden finns inte. Inte kraften heller.
Fotboll, div. 6 • Publicerad 24 september 2018
Alexander Jonsson och Persnäs har sex poäng och 7-0 i målskillnad på två matcher.
Alexander Jonsson och Persnäs har sex poäng och 7-0 i målskillnad på två matcher.

Andra raka vinsten och andra raka nollan. Persnäs följde upp derbysegern mot Hulterstad med att ta tre pinnar borta mot Kalmar City.

– Vi fortsatte med samma fina inställning, det var en krigarmatch från båda lagen. Det blir alltid jättejämna matcher mellan oss, säger PAIF-tränaren Torsten Luks.

Annons

Jesper Axelsson satte ledningsmålet efter en halvtimmes spel. Axel Petersson fastställde sedan slutresultatet på övertid. Båda målen beskrivs som riktigt märkliga av Luks.

– ”Jeppe” slår ett inlägg som går i krysstolpen och sedan studsar i ryggen på målvakten och in. Jag vet inte om det var vinden som ställde till det där.

– Axel får ett friläge. Han och målvakten stannar upp och en back faller in bakom. Sedan står de och stampar innan Axel lobbar över både målvakten och backen. Helt otroligt, jag fattar inte hur han bär sig åt, killen.

Två matcher återstår mot två topplag. Det blir Torsten Luks sista omgångar som PAIF-tränare. Sedan lägger profilen taktiktavlan på hyllan.

– Tiden finns inte. Inte kraften heller. Med tanke på jobbet så är man inte hemma på 12-13 kvällar i rad. Jag har hållit på med fotboll i 30 års tid, det är dags att kliva åt sidan och ta fram någon yngre kanske. Jag bestämde mig redan i somras, men vill köra på för fullt ända in i mål.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons