Sport

Tränarfrågan fortsatt oklar för HAIK

Fotboll, div. 6 herr Artikeln publicerades
Mörbylånga och Hulterstad möttes i sexan i år. Nu har tre spelare lämnat HAIK och anslutit till division 5-nykomlingen i väster.
Foto: Magnus Anderberg
Mörbylånga och Hulterstad möttes i sexan i år. Nu har tre spelare lämnat HAIK och anslutit till division 5-nykomlingen i väster.

Hulterstad letar fortfarande med lykta och ljus efter en ny tränare. Anders Svantesson var tillfrågad men tackade nej.

– Han var aktuell länge, säger Janne Eriksson.

Det har runnit en del vatten under bron sedan tillfällige tränaren Jonny Näslund meddelade under serieavslutningen att han inte ville träna Hulterstad nästa säsong. Än är inte ersättaren till ”Puma” och Daniel Ingesson hittad.

– Vi har inte riktigt kommit i gång med inomhusträningen heller. Det är väldigt tyst just nu, säger Janne Eriksson, Hulterstads starke man.

Klubben hade välkända namnet Anders Svantesson på kroken, som bland annat tränat både RM:s herr- och damlag. Men Svantesson tackade till slut nej.

– Han var aktuell länge och det drog ut lite på tiden innan vi fick beskedet.

På spelarfronten har Vedad Mujkanovic samt bröderna John och Erik Nilson lämnat till förmån för Mörbylånga. Dessutom har Timmy Annerbrink, som anslöt från Färjestaden för ett år sedan, aviserat att han inte vill vara kvar.

Hulterstad hade ett b-lag i gång i år. Det ska mycket till om det anmäls två hemmalag till säsongen 2019 på Kvarnvallen.

Det cirkulerar lite onda rykten. Hur ser det ut på spelarfronten inför nästa säsong?

– I nuläget är det inga fler som aviserat att det ska lämna i alla fall, så lag har vi. Men det är klart, det kan hända mycket.