Sport

Tränaren förlänger efter succéåret

Fotboll, div. 5 Artikeln publicerades
Daniel Andersson gör sin första säsong som tränare i division 4 nästa år.
Daniel Andersson gör sin första säsong som tränare i division 4 nästa år.

Första året som huvudtränare för RM blev det både serieseger i division 5 och vinst i PAIF–cupen. Nu är det klart att Daniel Andersson fortsätter – men med en ny assisterande tränare då Marcus De Graaf kommer fokusera helt som spelare nästa säsong.

– En kul utmaning och ett år till med de här härliga grabbarna, säger Daniel Andersson.

I lördags plockade RM hem division 5–titeln, med en match kvar att spela av säsongen. Dagarna senare förlänger alltså Daniel Andersson.

– Vi har pratat över läget hemma, det blir ju ett gäng kvällar man lägger ner. Och sedan har jag fått positiva vibbar från grabbarna och efter det var det inga tveksamheter, säger Andersson.

Det blir därmed hans första säsong som tränare i division 4.

– Det blir en kul och inspirerande utmaning med ett steg högre. Ett år till med de här härliga grabbarna känns riktigt bra.

2017 var han assisterande till Johan Hellsten i föreningen och 2018 tog Andersson över rodret – med Marcus De Graaf som assisterande spelande tränare. Men det är nu även klart att De Graaf kommer fokusera helt som spelare nästa säsong.

– Han har inte riktigt lika mycket tid att lägga och det viktigaste är att vi har kvar honom som spelare. Så vi måste jobba fram en ny assisterande tränare, säger Andersson.

Och bredda truppen en aning?

– Ja, lite nya spelare måste självklart in nu när vi gått upp en division. Vi har en hyfsat tunn trupp och har haft flyt i år att det inte varit fler bortfall och skador.