Annons

Tränarduon förlänger: ”Muntligt överens”

Måns Fredriksson och Roger Bernhardsson har tränat Färjestadens herrar de fyra senaste åren. Det blir en femte säsong också.
– Jag trivs superbra i föreningen, säger Fredriksson.
Fotboll, div. 4 herr • Publicerad 11 oktober 2018
2019 gör Måns Fredriksson sitt femte år på Färjestadens tränarbänk. Han får fortsatt sällskap av assisterande tränaren Roger Bernhardsson.
2019 gör Måns Fredriksson sitt femte år på Färjestadens tränarbänk. Han får fortsatt sällskap av assisterande tränaren Roger Bernhardsson.Foto: Magnus Jansson

Huvudtränare Måns Fredriksson och assisterande Bernhardsson har blivit en sammansvetsad duo. Nu är de muntligt klara för att coacha Färjestadens herrar även ett femte år.

– Det går undan... Roger har varit med hela tiden i princip. Från början var det inte riktigt meningen. Men sen blev han kvar och vi funkar väldigt bra ihop, säger Fredriksson.

Annons

Har det varit någon tvekan inför beslutet?

– Nej, egentligen inte. Jag vill fortsätta som tränare och vill inte vara någon annanstans än i Färjestaden. Jag trivs superbra i föreningen och ser en stor utvecklingspotential i truppen.

– Jag är inte ute efter att träna något lag där spelarna är på nedgång av sina karriärer. Jag trivs jättebra med unga spelare och mixen med ett par rutinerade. Det känns väldigt spännande.

En brasklapp är alltså att signaturerna inte fastnat på kontraktet än. Duon förväntas skriva på inom de närmaste veckorna.

– Jag kommer vara bortrest lite framöver. Men vi är muntligt överens och det är inga konstigheter.

Hur är läget i laget?

– Vi har fört diskussioner med i stort sett hela truppen. Det är några som är lite tveksamma, de flesta har sagt att de ska stanna kvar. Exakt hur det blir får vi se, säger Måns Fredriksson.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons