Sport

Torskade jämn kamp

Fotboll, div. 4 Artikeln publicerades
Malte Johanssons FGoIF förlorade med 1–2 mot Blomstermåla.
Malte Johanssons FGoIF förlorade med 1–2 mot Blomstermåla.

Färjestaden kunde inte upprepa förra veckans krigarvinst mot Södra. Nu blev det motsatta resultatet, 1–2, efter en jämn match mot Blomstermåla.

– Vi gör det bra som lag men de viker inte ner sig och sätter sina chanser, säger tränare Måns Fredriksson.

Färjestadens GoIF – Blomstermåla IK 1–2 (0–1)

Målen: 1–2 Jimmie Nilsson.

Det var en match som inleddes med slarvigt spel och mycket felpass från båda håll. Det var först efter 25 minuter som det släppte för FGoIF, med mycket bollvinster på mitten och starka löpningar. Flera lägen framåt, Blomstermåla var bland annat en hårsmån från att drämma in bollen i eget nät. Men. Precis när målet kändes som en tidsfråga så var det istället Blomstermåla som gjorde 1–0, ett så kallat skitmål från ingenstans.

– Vi hade en bra period men de är snabba i omställningar så man blir lite passiv. Vi har ett spelmässigt övertag där men får inte utdelning.

Efteråt fortsatte FGoIF tryckte och hade ett par rena lägen men 0–1 i paus. Blomstermåla utökade i andra innan Färjestaden kunde svara, på straff genom Jimmie Nilsson.

– Det var en jättejämn match helt igenom. De viker inte ner sig och sätter sina chanser.

FGoIF kunde inte trycka dit kvitteringen. Torsk med 1–2. Blomstermåla gick därmed förbi FGoIF med en poäng i den jämna tabellen.

– Vi går för det i andra men har inte det där riktiga kvitteringsläget. Vi gör en okej match men skapar inte så många lägen som jag hoppats, säger Måns.

– Inte orättvist att de vinner, det är inget dåligt lag. Det är mycket kamp med mycket känslor. Båda lagen behöver verkligen poäng, det märks.

I bottenkampen fick FGoIF kvällens övriga resultat med sig. Kalmar AIK och Kalmar Södra spelade oavgjort, 1–1, och båda är därmed sju poäng efter Färjestaden med tre omgångar kvar.