Annons

Torsk istället för tionde raka: "hugger som kobror"

FBC ungdom hade chans att fixa tionde raka segrar i seriefinalen mot Hovshaga och skaffa sig guldläge.
– Ingen katastrof men jag är besviken för att vi inte bjuder upp till dans, säger Elias Andersson, tränare efter 3–7.
Innebandy, div. 2 • Publicerad 16 februari 2018
Lagkapten Marcus Andersson och hans FBC ungdom fick ge sig i seriefinalen mot Hovshaga. Nu väntar en viktig kamp mot Karlskrona.
Lagkapten Marcus Andersson och hans FBC ungdom fick ge sig i seriefinalen mot Hovshaga. Nu väntar en viktig kamp mot Karlskrona.

Det var två formstarka lag som gjorde upp i Hovshaga.

– Men den här gången kommer vi inte riktigt upp i nivå. Vi för spelet men inte med tillräcklig fart och vi skjuter för lite.

Annons

Hemmalaget tog ledningen med 2–0 i första och skaffade sig 5–1 i sista innan FBC ungdom vaknade till liv och reducerade två gånger om.

– Där hade vi chansen att komma tillbaka i matchen men missar något lägen och sedan avgör Hovshaga, säger tränare Elias Andersson.

– De hugger som kobror på sina kontringar och har kliniska avslut. De är duktiga absolut men vi kan bättre.

3–7 till slut och FBC ungdom fina svit med nio raka segrar gick i kras.

– Hade varit skönt med tio raka så klart men det är ingen katastrof på det sättet, jag är besviken för att vi inte förlorar på ett vettigt sätt, Vi är inte påkopplade, bjuder inte upp till dans.

Seger hade gett sex poäng försprång, nu är det helt jämt mellan Hovshaga i toppen och resterande lag kan knapra in i kampen om avancemang till division 1. I nästa match väntar topplaget Karlskrona.

– Vi är revanschsugna som attan efter den här matchen och har dessutom revansch att utkräva på Karlskrona efter första matchen där vi förlorade i sudden.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons