Annons

Tio minuter sänkte Mörby i hemmapremiären

1-1 efter nästan 70 minuters spel på Skansen.
Tio minuter senare stod det 1-4 på resultattavlan.
– Hela laget orkade inte riktigt, säger tränaren Anders Nord.
Fotboll, div. 2 dam • Publicerad 22 april 2019
Therese Larssons  Mörbylånga stod emot bra i 70 minuter hemma mot Näsum. Sedan avgjorde skånskorna matchen med tre snabba mål.
Therese Larssons Mörbylånga stod emot bra i 70 minuter hemma mot Näsum. Sedan avgjorde skånskorna matchen med tre snabba mål.Foto: Magnus Jansson

Näsum spelade 2-2 hemma mot GAIF i seriepremiären. Nu var skånskorna ofina nog att ta alla de tre poängen mot en ny öländsk motståndare.

Mörbylånga stod emot bra i nästan 70 minuter av hemmapremiären. Sedan blev det en ödesdiger tiominutare som sänkte hemmalaget. Tre raka bortamål förvandlade 1-1 till 1-4 och dödade matchen.

Annons

– Sista 20 minuterna öppnade det upp sig ganska kraftigt. Hela laget orkade inte riktigt, helt enkelt. Näsum är ett ganska bra lag och det tar på krafterna att ligga på försvar. Det är förståeligt, vi är inte riktigt fulltränade, säger MGoIF-tränaren Anders Nord.

Dessförinnan hade målvakten Jennifer Nilsson utjämnat gästernas ledning från slutet av den första halvleken. Nilsson ordnade kvitteringen från straffpunkten i den 53:e minuten sedan Therese Trofast blivit fälld.

Påskhelgen till ära så hade Mörbylånga ett välbekant ansikte i startelvan. Malin Lorentzon, som lämnade laget förra säsongen, var tillbaka på innermittfältet.

– Det var tillfälligt. Hon var hemma och hälsade på släktingar och vi hade ganska svårt att få ihop tillräckligt med spelare. Så det var tacksamt. Hon gjorde det jättebra och var en av våra bästa spelare, trots att hon inte tränat sedan förra året.

Malin Lorentzon var tillfälligt tillbaka på Skansen.
Malin Lorentzon var tillfälligt tillbaka på Skansen.Foto: Magnus Jansson

Mörbylånga blev nollade i seriepremiären. I slutet av hemmapremiären gjorde Therese Trofast ett tröstmål när hon skrev slutresultatet till 2-4.

Det var lagets första spelmål i division 2.

– Det var ändå skönt att vi kunde få göra det målet. Jag är nöjd med attityden och tycker faktiskt att vi gör en bra match där vi försöker spela boll, säger Anders Nord.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons