Annons

Tillbaka på vinnarspåret efter utklassning

Färjestaden visade att förra matchen bra avar ett olycksfall i arbetet – laget plockade upp segersviten igen mot Växjö DFF och klev upp som fyra i tabellen efter imponerande 5–0.
Fotboll, div. 1 dam • Publicerad 25 juni 2018
Camilla Näslund gjorde andra målet för Färjestaden.
Camilla Näslund gjorde andra målet för Färjestaden.

Färjestaden började trevande på Tallhöjden och det var faktiskt Växjö som hade hetaste chansen första kvarten. Väckarklockan skulle komma – och var av det ovanligare slaget. När Växjö DFF bjöd på ett förargligt självmål med lobb över egna målvakten så hittade Färjestaden plötsligt högre växeln.

– Från början känns det lite off, sedan får vi igång ett jättebra spel. Vi får ett jäkla go efter självmålet. Det rullade på helt enkelt, säger Molly Ämtvall.

Annons

Camilla Näslund dunkade in 2–0 med en volleyvrist i straffområdet och innan pausvilan satte Hilda Nilsson även 3–0 på en frispark från halva plan.

– De blir väldigt frustrerade på domaren och oss och vi kan spela på ännu mer. Det blir ett extra go.

Andra halvlek blev en transportsträcka mot tre pinnar men det skulle komma mera – Julia Ekelin är tillbaka från skada och är tillbaka i målprotokollet via 4–0 och precis innan slutsignalen även 5–0 genom Molly på frispark.

– Skitkul, vi har varit så nära på frisparkar innan och idag får vi sätta två. Skönt att vi får in bollarna nu, allt har lossnat och det blir stolpe in. Vi har en helt annan känsla, som ett vinnande lag.

Färjestaden klev därmed upp på fjärdeplats i en haltande – jämn – tabell.

– Fem mål och vi släpper inte till några så det får man vara nöjda med. Det var lite midsommarben men resultatet väldigt bra ändå. Vi trummar på, säger Johan Hellsten.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons