Sport

Tennissiffror när Glömminge-Algutsrum vann mot Ramdala

FOTBOLL, DIVISION 2 Artikeln publicerades
Ida Johansson gjorde en stark match mot Ramdala IF.
Ida Johansson gjorde en stark match mot Ramdala IF.

Det var aldrig något snack om saken. Efter 6–0 borta mot Ramdala IF kunde Glömminge-Algutsrum ta sin andra raka vinst i division 2.

– Det var närmare 10–0 än 6–1, säger tränaren Mikael Grahn.

Ramdala IF – Glömminge-Algutsrum 0–6 (0–2)

Målen: 0–1 Maja Rosén, 0–2 Emma Wahlberg, 0– 3 Amanda Ahlström, 0–4 Amanda Ahlström, 0–5 Amanda Ahlström, 0–6 Jenny Hedfors.

3 kvarnar: Ida Johansson. Följde ofta med i anfallen.

2 kvarnar: Amanda Ahlström. Bra som vanligt och mål som vanligt.

1 kvarn: Johanna Arvidsson

Det stod 2–0 till Glömminge i paus, efter mål av Maja Rosén och Emma Wahlberg. En halvlek som tränaren Mikael Grahn beskriver som halvdan rent spelmässigt.

– Första halvlek var det väl lite sådär. Men i andra tycker jag att vi spelade mer.

Ja, i andra halvlek lossnade också målskyttet. Bland annat noterades den notoriska målsprutan Amanda Ahlström för ett äkta hattrick.

– Vi är nöjda. Det kunde har blivit mer. De var väldigt defensiva och låg mest på egen planhalva med alla elva spelare. Det var närmare 10–0 än att de hade gjort 6–1.

Grahn tycker att vinsten var resultatet av ett kollektivt slit, men vill ändå framhålla Ida Johanssons insats lite extra.

– Hon var väldigt duktig och följde med mycket i anfallen. Och det kunde hon eftersom Ramdala låg så lågt med sitt lag. Amanda Ahlström var så klart bra också med sina mål.

Slutresultatet gör att Glömminge-Algutsrum går upp i en tidig, men ändå delad, serieledning tillsammans med sin nästa motståndare.

– Ja, det känns bra inför matchen mot Lörby på lördag. De har ju samma målskillnad, så det blir kul.