Annons

EM-klara talangen vann i Finland

Noah Nordby är uttagen till junior-EM i Bulgarien i september.
I sina förberedelser inför mästerskapet vann boxningstalangen en turnering i Finland i helgen.
Boxning • Publicerad 6 maj 2019
Noah Nordby besegrade ryssen Mikhail Zasulin med 5-0 i finalen av Pirkka Tournament.
Noah Nordby besegrade ryssen Mikhail Zasulin med 5-0 i finalen av Pirkka Tournament.Foto: Privat

Totalt nio nationer deltog i den internationella tvådagarsturneringen Pirkka Tournament i finska Tampere. Noah Nordby, från Färjestaden, besegrade finske ettan Kristian Asula med domarsiffrorna 5-0 i semifinalen av sin klass.

Finalen mot ryssen Mikhail Zasulin vanns med samma siffror.

Annons

– Vi har varit runt och boxats väldigt mycket på sistone. Den här turneringen var en del i förberedelserna till junior-EM, säger Trond Norby, pappa och tränare.

16-årige Noah Nordby tävlade i U17-EM förra hösten. Ett år senare är det alltså dags för junior-EM, som är för boxare mellan 17-19 år. Kalmar BK-talangen har blivit uttagen att representera Sverige i mästerskapet som avgörs i Bulgarien i september.

– Noah kommer vara underdog, men det finns möjligheter helt klart. Han kommer möta motståndare som kanske är 18 år och mycket starkare. Det gäller att ha tur i lottningen, men vi kommer åka dit med hopp om medalj.

Noah Nordbys förberedeler inför höstens mästerskap fortsätter framöver. Härnäst väntar en gala i Ungern om två veckor.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons