Annons

Talangen tog sju medaljer på västkusten

Julklappsjakten, en av landets största inomhustävlingar, avgjordes i Göteborg i helgen. Flera unga öländska idrottare var på plats på västkusten och tävlade i Friidrottens Hus.
Friidrott • Publicerad 4 december 2019
FIK Färjestaden-duon Otto Ejderstedt och Erik Petersson tävlade i P13-klassen.
FIK Färjestaden-duon Otto Ejderstedt och Erik Petersson tävlade i P13-klassen.Foto: Privat

Allra bäst gick det för Erik Petersson i P13-klassen. FIK Färjestaden-talangen plockade sammanlagt sju medaljer fördelat på tre guld, tre silver och ett brons. Petersson ”persade” stort i både längden och höjden, där hans 5,26 i längden gav guld och 1,63 i höjden räckte till en silverpeng.

Även klubbkamraten Otto Ejderstedt vann guld i P13-klassen. Ejderstedt slog nytt personbästa med över en meter i kulan och segrade med sitt rekordkast på 11,53. FIK-stavhopparen Anton Olsson vann sin seniorklass på höjden 4,50.

Högby IF hade en representant på plats i form av Edvin Person, som även han deltog i P13-klassen. Persson tog silver i längd (5,19) och två silver i tresteg (10,14) respektive höjd (1,57)

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons