Annons

Syskonens succéhelg – Ida Nilsson slog rekord i USA

Svenskt rekord i Japan och världsrekord i USA. En lyckad helg för David och Ida Nilsson.
Friidrott • Publicerad 19 november 2018
Ida Nilsson vid SM-tävlingarna på Ekerum i oktober. I helgen slog hon rekord i USA.
Ida Nilsson vid SM-tävlingarna på Ekerum i oktober. I helgen slog hon rekord i USA.Foto: Magnus Jansson

David Nilsson slog svenskt rekord på halvmaraton vid en tävling i Japan. Det var dock inte det enda rekordet som syskonen Nilsson noterades för i helgen.

På andra sidan Stilla havet, i USA, har Ida Nilsson laddat upp i ett par veckor för att försöka sätta nytt rekord i att korsa Grand Canyon, fram och tillbaka, på snabbast tid. 37-åringen lyckades också med det uppdraget.

Annons

Högbylöparen avverkade de cirka 66 kilometerna bland bergen och dalgångarna i nationalparken på tiden 7.29.16. Det har aldrig uppmätts en snabbare tid på sträckan. Nilsson putsade rekordet med 23 minuter och 4 sekunder.

I Nederländerna blev Julia Samuelsson tvåa i ett lopp över sju kilometer. Samuelson noterades för tiden 25.51.

Bland de mer lokala tävlingarna deltog 17 Högby-löpare i olika tävlingsklasser när Jämjöhalvan avgjordes. Både Omar Ismail (män, 10 km) och Nelly Össmar (F16) segrade på sina distanser. I herrloppet över 21 kilometer kom Anton Rehn tvåa och Mikael Bäcklund knep bronset.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons