Annons

Supertalang och superrutin i ÖB–sexan

Tydlig mix av rutin och talang i veckans ÖB–sexa. Två framtidslöften med efternamnet Samuelsson från Kalmarsund ihop med starka kuggarna Anton Petersson och Victor Johansson. Vad vi ska kalla Jimmie och Kalle på bänken är mer oklart.
Innebandy • Publicerad 21 februari 2019
Jimmie Nilsson coachar veckans ÖB–sexa.
Jimmie Nilsson coachar veckans ÖB–sexa.

Victor Johansson, FBC Kalmarsund Ungdom (1)

Helt jämnt i skottstatistiken mot Stanstad – men Victor Johansson vann målvaktsmatchen klart och resultatet rann iväg till 6–2-seger. Men sedan är han ju också en av Sveriges mest rutinerade 25–åringar. I tuff konkurrens med Amy Diamond ska sägas. Båda slog igenom som när de var typ elva och ett halvt. Inga andra jämförelser mellan dessa två naturkrafter.

Annons

Anton Nilsson, FBC Kalmarsund (5)

Har prickat in en sylvass form, gjorde mål på nytt och var bäste FBC–spelare för andra matchen i rad. Visar att även i SSL är det få backar som besitter hans fart, rörlighet och kreativitet framåt. Nu skuggar han toppstriden i kvarnligan. Lagets insats var inte lika briljant och trots ledning flera gånger om så drog Helsingborg det längsta strået till slut i förlängningen.

Moa Ohlsson, Mörbylånga GoIF (1)

Riktig lagspelare, positionsstark som man inte lurar sig förbi i första taget. Skönt med en spelare som gjorde bra ifrån sig på alla positioner, då kan vi välja och vraka när vi pusslar in henne i ÖB–sexan. Det blir backplats för Moa Ohlsson – den lagdel som just nu är ruskigt stabil för Mörbygänget. Alla goda ting är tre. Tre insläppta mål på tre matcherna har gett tre segrar.

Anton Petersson, SSG IF (1)

Karlskrona var favorit sett till tabelläget och hemmaplan. Då vann SSG med förkrossande 13–6. Och mest förkrossande av alla var Anton Petersson. ”Fenomenal”, sa Jimmie Nilsson. Efter Nybro-derbyt förra helgen visste hade han inte riktigt hur laget skulle göra för att stärka den bräckliga defensiven. Ett bra svar gav Anton Petersson. 30–åringen tog ett slitstarkt jobb fram och tillbaka med frenesi och vitalitet som om han vore tio år yngre, minst.

Ida Samuelsson, FBC Kalmarsund (2)

Ett av nyförvärven inför säsongen, nu gjorde hon sin bästa match i FBC–tröjan enligt tränare Fredrik Andersson. Hon valde ett ypperligt tillfälle – när Kalmarsund hade en serieseger i potten. 19–åriga centertalangen tar för sig allt mer i laget, har en bra blick för spelet och ligger bakom mycket i anfallsspelet. En av många spelare som kan vara ess i rockärmen för Kalmarsund i kvalspelet mot SSL.

Oliver Samuelsson,FBC Kalmarsund Ungdom (1)

Tränare Elias Andersson slog på stora trumman och kallade Oliver för den största talangen på två år i FBC. Det säger en del med tanke på att laget är en talangbank tätare än ett Franz Jäger–kassaskåp. Inte så konstigt efter att Oliver klivit fram och fördubblat sin målskörd för säsongen med tre baljor i den ytterst viktiga streckstriden mot Stanstad. 17-åringen har dessutom varit en viktig kugge både i Smålandslag och Juniorallsvenskan, så visst finns det all anledning att tro på framtida stordåd.

Annons

Veckans coacher: Jimmie Nilsson/Karl-Oskar Karlsson, SSG IF (2)

Tydlig mix av rutin och talang i veckans ÖB–sexa, vad vi ska kalla Jimmie och Kalle på bänken är lite mer oklart. Efter en riktigt tuff period för SSG–duon på bänken kom en välkommen urladdning mot Karlskrona, som praktiskt taget säkrade kontraktet. Nu med en stabil defensiv och fortsatt en sprudlande offensiv. 13 nya baljor framåt. Det innebär att SSG har gjort flest mål i hela serien tillsammans med Nybro, 119 strutar totalt. Det är inte illa för ett lag som ligger på åttonde plats. Publiken i Torslunda kan åtminstone inte klaga på händelselösa matcher i år…

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons