Sport

Storvinst för Mörby mot Högsrum: ”Dominerar egentligen hela matchen”

FOTBOLL, DIV. 6 Artikeln publicerades
Armin Huseinovic firade födelsedagen med att göra hattrick mot Högsrum.
Armin Huseinovic firade födelsedagen med att göra hattrick mot Högsrum.

Någon större dramatik bjöds det inte på när Mörbylånga gästade Högsrum på tisdagskvällen. Gästerna vann med hela 9–0 och första målet kom redan efter en minut.

– Vi trummar på efter det och dominerar egentligen hela matchen, säger Mörby-tränaren Emil Halldin.

Högsrums FF – Mörbylånga GoIF 0–9 (0–4)

Målen: 0–1 Oscar Gorton, 0–2 Niklas Mellborg, 0–3 Oscar Gorton, 0–4 Armin Huseinovic, 0–5 Anton Fredriksson, 0–6 Tom Karlsson, 0–7 Johannes Jönsson, 0–8 Armin Huseinovic, 0–9 Armin Huseinovic

Det var två lag med vitt skilda förutsättningar som möttes på Rällavallen. Hemmalaget har, efter några både spel- och resultatmässigt ganska jämna matcher i början, åkt på några rejäla smällar på slutet.

Mörbylånga däremot har gått obesegrade i serien sedan början av maj.

När matchen blåstes igång syntes det även på planen. Mörbys Oscar Gorton gjorde 1–0 redan efter en minut. Sedan rann det på till 4–0 i paus.

Den andra halvleken fortsatte på samma sätt. Vid ställningen 7–0 fick Högsrum målvakten Daniel Ljungström Anzelius utvisad efter två gula kort.

– På det andra kortet reagerar han på en offside, men det var inte det. Det är lätt att tro att det är offside, men de har en kille som är kvar som står i linje med vår bänk så vi ser att det inte är offside. Så helt plötsligt har vi tre man fria med målvakten och gör mål. Då blir han arg och drar på sig sitt andra kort, säger Emil Halldin.

Matchens två sista mål signerades födelsedagsbarnet Armin Huseinovic, som dagen till ära noterades för ett hattrick.

Mörby-tränaren var nöjd efter matchen, även om det fortfarande finns en del att slipa på i spelet.

– Vi har varit väldigt bra i träningsmatcher och mot Ljungbyholm och senast mot RM (i ÖM) att ligga lågt och kontra. Men i sexan är det mycket matcher där vi behöver föra spelet. Och det har vi inte varit jättebra på innan. I den här matchen tycker jag att vi tar ett litet kliv.

–I andra halvlek har vi bättre passningsspel och variation i anfallsspelet. Det kan fortfarande bli bättre är min känsla, men det var ett litet steg vi tog i alla fall.

Var det någon du vill lyfta fram i den här matchen?

– Vi har sex olika målskyttar, men Armin gör ju tre till och leder skytteligan ganska stort så han får väl lite beröm tycker jag. Han hade sin födelsedag igår så det var skönt för honom att göra ett hattrick.