Annons

Storseger gav festbiljett

Biljetten till Innebandyfesten säkrades via 9-0 mot Lockerud Mariestad.
Nu ska FBC Ungdom kombinera påskfirandet med kamp om SM-guldet.
– Det känns som att vi kan åka dit och skrälla, säger tränaren Lasse Lind.
Innebandy, JAS DJ17 Play Off • Publicerad 1 april 2019
FBC Ungdom besegrade Lockerud Mariestad med hela 9-0 i kvalet till Innebandyfesten.
FBC Ungdom besegrade Lockerud Mariestad med hela 9-0 i kvalet till Innebandyfesten.Foto: Emmy Jämtin

Kvaldrabbningen mellan tvåorna från varsin JAS-serie var oviss på förhand. Men nervknutarna löste snabbt upp sig för FBC Ungdom.

– Vi fick ett ganska bra driv redan från första bytet och skapade målchanser direkt. Då kände man att ”det här kan nog fungera”, säger tränaren Lasse Lind.

Annons

Det tog nästan åtta minuter innan utdelningen kom. Hilma Liebgott svarade för de två första hemmamålen, som sedan hann bli tre till innan den första perioden var avslutad.

FBC tillät aldrig gästerna att leta sig in i matchen efter den frejdiga starten. Hemmalaget kontrollerade tillställningen och slutresultat skrevs till hela 9-0.

– Det rann på bra, det var en sån dag då allt fungerade.

Kvalsegern innebär att FBC Ungdom är med och slåss om SM-guldet när Innebandyfesten avgörs i Växjö under påskhelgen, 19-21 april. Totalt åtta lag har spelat till sig en biljett dit.

– Jag tror vi har en bra chans. Att både vi och Lund har gått vidare från vår grupp måste innebära att vi spelat rätt bra innebandy. Det känns som att vi kan åka dit och skrälla, säger Lasse Lind.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons