Sport

Stormar mot nytt kontrakt – efter Westerlunds dubbel: ”Det lossnade för honom”

Fotboll, div. 3 Artikeln publicerades
Morgan Westerlund gjorde sitt andra och tredje mål för säsongen.
Foto: Magnus Anderberg
Morgan Westerlund gjorde sitt andra och tredje mål för säsongen.

Tre viktiga poäng efter en ny stark prestation innebär att kontraktet är säkrat i praktiken. I fredagens derby kan det bli klart även på papperet: ”Det är klart att det skulle vara skönt”.

Glömminge-Algutsrum IF - Hovmantorps GoIF 3-1 (2-0)

Målen: 1-0 Petter Ernberg, 2-0 Morgan Westerlund, 3-0 Morgan Westerlund

Kvarnligan:

3) Morgan Westerlund

Gjorde sin klart bästa match för säsongen, enligt tränare Bengtsson. Utöver två fina mål skapade han mycket både för sig själv och för laget.

2) David Jansson

Gjorde en viktig räddning redan innan minuten var spelad och fortsatte i samma stil matchen igenom. Viktig i luftrummet och har ”växlat upp ordentligt” under de senaste matcherna.

1) Petter Ernberg

Många om budet, men Ernberg löpte kopiöst och gjorde viktiga förstamålet. Den offensiva kraften assisterade även snyggt fram till 2-0.

Glömminge-Algutsrum har svarat starkt på bottennappet hemma mot Karlshamn i slutet av augusti. Förra helgens kryss borta mot Älmhult följdes upp av en ny stark prestation hemma mot Hovmantorp. 3-1-vinsten innebär att kontraktet i praktiken är säkrat med tolv poäng kvar att spela om.

– Det är sådana här prestationer som krävs. Just nu fokuserar vi inte så mycket på strecken, utan vi vill samla ihop poäng och försöka komma så högt upp som det bara är möjligt, säger GAIF-tränaren Tobias Bengtsson.

Petter Ernberg gav laget ledningen efter tio minuter. Offensiva kollegan Morgan Westerlund passade sedan på att sätta 2-0 fem minuter innan halvtidsvilan, och 3-0 drygt fem minuter efter densamma.

– Matchen fick en ganska rafflande inledning. Vi har en straffsituation redan efter 15 sekunder och i Hovmantorps anfall därefter så gör David (Jansson) en jäkligt bra räddning. Totalt sett gör vi en bra halvlek där vi tar kommandot och fortsätter att trumma på samtidigt som vi skapar chanser.

Gästerna spelade ofta långt och försökte ständigt hitta skyttekungen Victor Stålberg. Anfallaren har gjort 16 seriemål hittills i årets division tre-spel. Det skulle dock dröja ända tills tio minuter återstod innan Hovmantorp vaskade fram en reducering på straff, men det blev aldrig någon fara på taket.

Noterbart från segern är annars Morgan Westerlunds dubbla fullträffar. Anfallaren står nu på tre mål totalt. Det första målet kom i seriepremiären i mitten av april.

– Det lossnade för honom. Han var visserligen borta ett par matcher under våren, men det är det lilla extra som saknats. Han är skicklig på små ytor, avig och viktig för vårt spel, så det var skönt för honom att få göra de målen. Han hade dessutom bud på mer.

Derbykänsla eller inte? På fredag väntar i alla fall Nybro på bortaplan, som för närvarande parkerar på den negativa kvalplatsen. Inför mötet är GAIF elva pinnar framför, med tolv kvar att spela om. Minst ett oavgjort resultat räcker alltså för att kontraktet även ska vara säkrat teoretiskt. Samtidigt är den positiva kvalplatsen sex poäng bort.

– Det är klart att det skulle vara skönt att ha kontraktet klart även på papperet. Förhoppningsvis kan de känna att de har kniven mot strupen. Men vi vet samtidigt vilken prestation det krävs av oss själva, säger Tobias Bengtsson.