Sport

Stark första halvlek gav PAIF-vinst ”Vete fan vad som hände”

FOTBOLL, DIV. 6 Artikeln publicerades
Hampus Haug Johansson gjorde två mål mot Söderåkra.
Hampus Haug Johansson gjorde två mål mot Söderåkra.

Det blev en match med två ansikten på Solvallen. Total Persnäs-dominans i första halvlek förbyttes mot en stark forcering från Söderåkra i den andra. Men den första halvlekens 2–0 till PAIF höll sig till slutsignalen.

– Det blev tufft till slut, men vi fixade det vilket var väldigt skönt, säger Torsten Luks.

Persnäs AIF – Söderåkra AIK 2–0 (2–0)

Målen: 1–0 Hampus Haug Johansson, 2–0 Hampus Haug Johansson

Persnäs inledde matchen mot bottenkonkurrenten Söderåkra på bästa sätt enligt tränaren Torsten Luks.

– Vi gör en jättebra första halvlek och går ut hårt och tufft. Vi har mycket boll och spelar jättebra stundtals och de har knappt någonting under den första halvleken. Efter en kvart gör vi 1–0 och kort därefter 2–0 och det var Hampus (Haug Johansson) som gjorde dem efter jättefina framspelningar i djupled av Magnus Alfredsson.

2–0 i halvtid och en komfortabel match för PAIF så långt. Men i den andra halvleken blev matchbilden omvänd.

– I den andra vete fan vad som hände. För de kom ut väldigt taggade och då är det de som dominerar istället. Men de fick inte in något mål för Danne (Eklund) i mål var duktig och gjorde flera bra räddningar. Det blev tufft till slut, men vi fixade det vilket var väldigt skönt.

Någon spelare du vill framhålla?

– Ja, vår högerback Fredrik ”FJ” Johansson i fyrbackslinjen var helt suverän. Jag tror inte att han gjorde ett enda misstag. Supersnabb och gick emellan och bröt innan de fick tag i bollen. Sedan var hela backlinjen, inklusive Daniel i mål bra!