Sport

SSG–profilen tillbaka: ”Min uppgift reta upp motståndarna”

Innebandy, div. 2 Artikeln publicerades
Andreas Klinth är tillbaka – med pannband.
Andreas Klinth är tillbaka – med pannband.

Lugnande besked till SSG–publiken. Profilen Andreas Klinth är tillbaka från Norge och heltaggad på att lira division 2 med ”Kanonerna”.

– Det blir väl min och ”Adde” Johanssons uppgift att reta upp motståndarna. Jag ska se om jag hittar något färgglatt pannband som psykar riktigt ordentligt.

Han lämnade innan kvalet uppåt ifjol för flytt till Norska Bergen. Sedan två veckor är han tillbaka på öländsk mark och har tränat på med SSG igen.

– Jag har bara tränat innebandy en gång därborta och det var lite Korpenvarning på det laget så det är klart att jag är ringrostig, berättar Klinth.

– Jag har väl aldrig varit känd för min kondition direkt men ligger inte så långt efter som jag trodde. Det blir två pass innebandy i veckan plus ett löppass på egen hand nu.

Laget tog klivet upp ifjol och 5 oktober begår SSG division 2–premiär hemma mot Slätafly.

– Det ska bli jäkligt roligt, det hade varit tråkigt att harva vidare i trean. Jag har ju varit med på hela resan från division 5.

Laget har förstärkts med ett gäng före detta BIBK– och FIBK–spelare, Anton Petersson, Adam Jonsson, Felix Jotarv och Andreas Johansson.

– En bra mix av spelartyper och bra personligheter. Kul att spela med ”Adde”, det är ju en kille man inte vill möta men gärna ha på sitt lag, säger ”Klinthan”.

– Det blir väl min och ”Adde” Johanssons uppgift att reta upp motståndarna, haha.

Du har inte slarvat bort dina pannband i flyttlasset väl?

– Nä, haha, de har jag kvar. Jag ska se om jag hittar något färgglatt pannband som psykar riktigt ordentligt.

Har laget någon mer på ingång?

– Det är väl lite krokar ute på målvaktsfronten, Mathias Elmqvist har lite problem med knäet.