Annons

SSG–profilen knäskadad: ”Gjorde jävulskt ont”

– Kan vara allt från utsträckt ledband till korsbandet som är av, det lär inte bli något spel innan sommaruppehållet, säger SSG:s anfallsess Gustav Andersson som är sjukskriven och går på kryckor efter smällen mot RM.
Fotboll, div. 5 • Publicerad 19 juni 2018
Gustav Andersson åkte på en dubbel derbysmäll i fredags.
Gustav Andersson åkte på en dubbel derbysmäll i fredags.

Det var mot slutet av fredagens derby som Gustav Andersson gick upp för att nicka en boll.

– Det gjorde jävulskt ont. Jag landade helt fel och fick en smäll på foten, knäet kom liksom snett, säger Gustav som åkte in till akuten först på kvällen och sedan även dagen efter för att röntga.

Annons

– De kunde se att det var något sorts glapp i knäet, så det kan ju vara något med korsbandet. Men det krävs en magnetröntgen för att veta säkert vad det är.

Han har fått sjukskriva sig från jobbet på Cementa i Degerhamn den här veckan.

– Knäet är rätt svullet och jag kan inte gå på det nu utan kryckor. Det är segt. Det är soffläge och VM som gäller.

Gustav som tidigare varit inne i IFK Berga i division 2 har gjort två mål i år, varav ett riktigt drömmål mot IFK Borgholm. Några fler lär det inte bli i de fyra matcherna som återstår för SSG innan sommaruppehållet.

– Det lär inte bli något spel här innan. Jag ska få nån tid till magnetröntgen denna eller nästa vecka. Det kan vara allt från att korsbandet är av till att det bara är ett utsträckt ledband, om jag har tur.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons