SSG vände efter två straffmål

Det såg mer än lovligt trögt ut i den första halvleken. Men i den andra vände SSG på steken mot Läckeby och kunde gå från 0–2 till 3–2 efter bland annat två straffmål.
FOTBOLL, DIV. 5 • Publicerad 8 juni 2018
Martin Gustafsson gjorde två straffmål i vändningen mot Läckeby.

Det var en avvaktande inledning på Björkvallen med mycket spel på mitten när SSG tog emot Läckeby. Men efter en kvart bröt bortalaget dödläget och gjorde 1–0 på kontring efter en offensiv hörna för SSG.

En kort stund senare kunde Läckeby även rulla in 2–0. En ledning som höll sig fram till pausvilan.

Efter drygt tio minuter av andra halvlek reducerade Simon Andersson till 1–2 efter ett skott som Läckeby-målvakten tappade in.

– Vi har fått ett bättre tryck på dem i andra, plus att det verkar som att Läckeby inte riktigt har orken, säger SSG:s lagledare Kenneth Alfredsson.

Och en stund efter reduceringen var det dags för kvittering sedan Simon Andersson blivit nedriven i straffområdet. På den efterföljande straffen gjorde Martin Gustafsson 2–2.

Och med några minuter kvar av matchen kunde Gustafsson även göra 3–2 på ännu en straff. Ett resultat som stod sig matchtiden ut.

SSG ligger på en fjärde plats i en haltande tabell.