Annons

SSG-invasion i Mörbylångas återkomst

Mörbyånga har ett innebandylag på herrsidan igen. Återkomsten har lockat till sig mängder av gamla och nya spelare. Bland annat från SSG.
– Det är typ vårt gamla b-lag som gått dit, det var ett bra alternativ för oss, säger Wiktor Johansson.
Innebandy, div. 4 herr • Publicerad 14 oktober 2018
Wiktor Johansson från Norra Möckleby är ett av alla nyförvärv som ska lira innebandy i Mörbylånga den här säsongen: ”Vi har en riktigt bred trupp. Jag tror vi har fyra målvakter”.
Wiktor Johansson från Norra Möckleby är ett av alla nyförvärv som ska lira innebandy i Mörbylånga den här säsongen: ”Vi har en riktigt bred trupp. Jag tror vi har fyra målvakter”.Foto: Magnus Jansson

Planerna började smidas i våras och i april hölls de första provträningarna. Efter två säsonger i dvala har Mörbylånga återigen ett innebandylag på herrsidan. Den nykomponerade truppen som ska ta sig an division 4 består av en salig blandning med spelare.

– Vi har en riktigt bred trupp. Jag tror vi har fyra målvakter. Kommer alla som varit med och tränat så är vi typ 30 stycken. Vi tränar en gång i veckan, så även de som inte gillar att träna håller i gång. Men går det bra i början nu så kanske vi ska öka, säger Wiktor Johansson.

Annons

17-årige Johansson är ett av de ”riktiga” nyförvärven och har inte Mörbylånga som moderförening. I stället tillhör centern den skara som lämnat SSG för spel på lägre nivå.

Av truppen som hittills är registrerad har åtminstone sju-åtta stycken SSG som senaste klubbadress. Där finns både Simon Andersson och Simon ”Svisse” Svensson, som har en naturlig koppling till moderföreningen Mörbylånga.

På andra sidan av listan står exempelvis Wiktor Johansson, Jonathan Andersson och Felix Alvarmo. Ungdomarna är alla fostrade i SSG och har tillhört föreningens seniorverksamhet i olika stor grad. Men i takt med att konkurrensen växte blev uttagningarna i representationslaget färre.

– Jag var inte med så mycket förra året. Jag var sjuk mycket, så fort det blev kallt så blev jag sjuk. Sen var vi åtta stycken när vi åkte på b-lagsmatcher, så vi behövde inte träna heller. Jag ville ha en nytändning nu. Simon (Andersson) skrev till mig och berättade att de skulle starta upp.

Var det Mörbylånga eller inget spel alls som gällde?

– Jag vet inte. Nu är det mest på skoj, liksom. Det är typ vårt gamla b-lag som gått dit, det var ett bra alternativ för oss.

Borgholms IBK kastade in handduken. Därför blir det enda riktiga derbyt mot FBC Kalmarsund B. Där kan Johansson få möta flera jämnåriga, tidigare lagkamrater från ungdomsåren i SSG.

– Det ska bli skoj, det är de roligaste matcherna på hela säsongen. Det hade varit kul att möta Borgholm också, men de drog ju sig ur tyvärr.

Förväntningar på comebacksäsongen?

– Vi har inte satt upp något säsongsmål än vad jag vet. Men jag har ett, jag tror att vi kan gå upp i år.

Annons

Det låter lovande.

– Ja, det är vad jag tror.

Kommer Mörbylånga ha ett herrlag i många år framöver nu?

– Ja, nu är det ändå ett ganska ungt lag. Eller, det är en stor mix. Förra gången var det ju samma, de fick inte in så mycket nytt i truppen då, säger Wiktor Johansson.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons