Annons

Smakstart för FBC – vann nykomlingsmötet

FBC Kalmarsund Ungdom inledde division 1-säsongen på bästa sätt med tre poäng borta mot Skurup.
– Det är den mest taktiska och disciplinerade matchen vi gjort.
Innebandy, division 1 • Publicerad 24 september 2018
Jens Linde var en av de bästa i ett starkt bortakollektiv när FBC Ungdom plockade tre premiärpoäng.
Jens Linde var en av de bästa i ett starkt bortakollektiv när FBC Ungdom plockade tre premiärpoäng.Foto: Magnus Anderberg

Det är bara en match, men det var en premiär med mersmak. FBC Kalmarsund Ungdom fick en drömstart på äventyret i division 1 när man hämtade hem tre poäng från nykomlingsmötet i södra Skåne.

– Jag har varit här i ett år nu och jag måste säga att det är den mest taktiska och disciplinerade matchen vi gjort. Det var en riktig lagseger, det var ingen individ som vi förlitade oss på. Vi tog tre stabila poäng, säger tränaren Elias Andersson.

Annons

Skurup plockade hem sin division 2-serie i överlägsen stil förra året men i premiären var man aldrig i ledning. FBC Ungdom hade både 0-1, 1-2, och 2-3 efter två målmässigt jämna perioder. I den tredje lyckades man avgöra fram till slutresultatet 3-5.

– Målmässigt var det jämnt. Vi hade respekt för dem, men det var vi som styrde matchen och de fick anpassa sig efter oss.

Bland poänggörarna i premiären noteras Martin Willsund som tvåmålsskytt. I ett starkt kollektiv väljer Andersson att framhäva Jens Linde och unge CL98-nyförvärvet Kasper Hultgren.

– Jens var väldigt, väldigt bra. Och Kasper kommer att ta otroliga kliv framöver. När han fått några år på nacken så kommer han spela högre upp i seriesystemet.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons