Annons

Slutet gott för Arne och FIK

Det är inte många som tror att det är enkelt att resa sig upp ur askan. För Arne Svensson och ungdomarna i FIK Färjestaden har det trots omständigheterna gått bra.
FRIIDROTT • Publicerad 24 juli 2018
Arne i den nedbrunna omklädningsrummet.
Arne i den nedbrunna omklädningsrummet.

Facebook-insamlingen till eldsjälen Arne Svensson och FIK har svalnat av något de senaste dagarna. Över 400 personer är det på tisdagseftermiddagen som skänkt pengar via Facebook-insamlingen.

– Jag kan inget om datorer, men jag har hört att den ska vara över 100 000 nu i alla fall, det är fantastiskt trevligt! säger Arne

Annons

Just nu pågår arbetet med att bygga upp en ny bod. Arne berättar om tankarna kring byggbodar för att påskynda byggarbetet, då byggandet såklart tar sin lilla tid och en byggbod kommer färdig och ofta brukar ha en toalett.

– Jag har som minsta-mål att vi i alla fall ska ha toalett till tjejerna nu. Vi har inte haft någon toalett så de har fått gå ända bort till Tallhöjden, 500 meter bort. Springa 1 kilometer fram och tillbaks för att gå på toaletten, då har man gjort ett halvt träningspass.

Vad som orsakade branden är ännu oklart. Polisen tror att den är anlagd och det håller Arne med om att den kan vara.

– Det är säkert några ungdomar som lekt med elden. Det var säkert ingen som bränt ner det med vilje, det var anmält så snabbt, konstaterar Arne.

Trots allt elände så är Arne positiv till vad som hände för cirka en vecka sen.

– Jag hade räknat med mycket, mycket mer jobb. Men nu är det ju roligare igen när man ser att det finns möjlighet ekonomiskt och inte behöver säga ”nej det kan vi inte göra”. Mycket av det kan vi ju göra nu så det är bra.

Emelie NordquistSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons