Skön uddamålsvinst för GAIF

Det sägs ibland att uddamålsvinsterna är de skönaste. Och det kan nog stämma om man frågar GAIF-spelarna efter 1–0 mot Hovmantorp.
– Det var verkligen en laginsats i dag, säger lagledare Patrik Nilmert.
FOTBOLL, DIV. 3 HERR • Publicerad 25 maj 2018
Andreas ”Snurre” Persson blev matchvinnare för GAIF med sitt 1–0-mål.

GAIF började bra mot Hovmantorp på ett soligt och varmt Hovmantorps IP. Flera heta lägen avverkades av bortalaget, men utan att få in bollen.

– Vi skapar väldigt heta chanser där. Synd att vi inte kan få in åtminstone två bollar där, säger GAIF:s lagledare Patrik Nilmert.

Efter ett tag åt sig hemmalaget in i matchen något och skapade också en del chanser.

– Ja, det har väl två nickar som ställer till det för oss, men annars har det varit lugnt.

Men båda lagen gick till pausvila med noll mål i protokollet.

I den andra halvleken fortsatte GAIF att skapa en hel del chanser. Och i den 63:e minuten kunde Andreas Persson sätta 1–0 i nättaket till bortalaget, fint framspelad av Oscar Borg.

Efter ledningsmålet började GAIF bevaka sin ledning, samtidigt som Hovmantorp började ösa på framåt. Och kvitteringen var nära med kvarten kvar när en GAIF-spelare fick bollen på handen och hemmalaget tilldömdes straff. Men den sköts utanför David Janssons stolpe.

GAIF kunde hålla undan och ta en skönt 1–0 vinst till slut. Och GAIF-tränaren Tobias Bengtsson var nöjd.

– Vi vinner rättvist! Skönt att hålla nollan i fyra matcher i rad. Känns bra inför derbyt nästa vecka.

I och med segern klättrade GAIF upp på en andra plats i en haltande tabell.