Annons

”Fick övertyga killarna att vi vunnit serien, ingen trodde inte på mig”

Allting talade för att seriesegern gled FBC ungdom ur händer när det blev torsk i sista matchen mot Vetlanda. Men jumbon Månsarp stod för en praktskräll mot konkurrenten Hovshaga.
– Jag var uppkopplad på mobilen men vågade själv inte tro på det. Sedan fick jag övertyga killarna, ingen trodde på att vi faktiskt vunnit serien, säger Morgan Nyberg.
Innebandy, div. 2 • Publicerad 19 mars 2018
FBC ungdom fick fira i sista omgången trots torsk mot Vetlanda.
FBC ungdom fick fira i sista omgången trots torsk mot Vetlanda.Foto: Magnus Anderberg

Med division 1-spel klart sedan tre omgångar tillbaka har det varit svårt att tagga till hela vägen in i kaklet.

– Vi har försökt peppa killarna med att alla glömmer en tvåa medan seriesegrarna hamnar i historieböckerna. Men den pinnen i brasan har inte tagit eld ordentligt, konstaterar tränare Morgan Nyberg.

Annons

Det syntes mot Vetlanda. FBC började visserligen bra och borde ha dragit ifrån i första perioden enligt Nyberg men sedan rann Vetlanda iväg när FBC ungdom drog på sig 18 utvisningsminuter mot noll för hemmalaget.

– Ska jag vara ärlig fick vi inte chansen heller av domarna som är så emot oss, det är skitkonstigt.

2–9 till slut.

Trodde du det var kört då?

– Nä, jag ska vara ärlig och säga att jag var uppkopplad på mobilen hela matchen och kunde se att Hovshaga låg under med 0–5 och 2–6 mot Månsarp. Men jag vågade ju inte tro på det förrän det var slut.

Det finns anledning att skicka en blomsterkvast till jumbon Månsarp.

– Jag snackade lite med dem och hörde att de gjort sitt livs match. Det tackar vi för så klart.

Hur reagerade gänget när du berättade då?

– Ingen trodde på mig, haha. Jag fick övertyga killarna att vi faktiskt vunnit serien trots förlusten.

Hur känns det att titulera sig seriesegrare då?

Annons

– Fantastiskt bra, målsättningen har varit hög från början på säsongen med den spets vi fick in och vi har fått ihop alla bitar. Killarna har ställt upp till hundra procent och summerar vi hela säsongen så är det laget enat som ska ha ett stort plus.

Ni har ingen som dominerar i poängligan, Marcus ”Smeck” Andersson åtta och Albin Jakobsson sedan på 22:a plats.

– Precis, det är verkligen lagets prestation som sticker ut. Vi har fördelat gracerna och har spelare som inte tycker poängen är nummer ett utan tar grisgörat för varandra. Sådana spelare är livsviktiga.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons