Sport

Mörbylånga seriesegrare – efter dramatisk avslutning

Fotboll, div. 3 Artikeln publicerades
Mörbylånga fick fira sin andra serieseger på tre säsonger efter att ha kryssat i seriefinalen hemma på Skansen.
Foto: Magnus Jansson
Mörbylånga fick fira sin andra serieseger på tre säsonger efter att ha kryssat i seriefinalen hemma på Skansen.

Två mål, matchhjälte och serieseger – i sista hemmamatchen någonsin. Det finns sämre sätt att sätta punkt på än det som Josefine Blad fick vara med om.

– Ett perfekt avslut.

Mörbylånga GoIF - Kristianopels GoIF 2-2 (1-1)

Målen: Josefine Blad 2

Föreningen firade 85-årsjubileum och minst ett kryss var det ”enda” som krävdes för att damlaget skulle få fira dubbelt upp. Men när tio minuter återstod såg hemmalaget ut att få låta champagnen ligga kvar på kylning. Strax därefter skickade Josefine Blad in ett lågt inlägg mot straffområdet.

– ”Tessan” (Therese Trofast) är ju alltid där inne, så man tjänar på att lägga in den. Hon hoppade över bollen den här gången, så den studsade in vid bortre, säger tvåmålsskytten.

Målet betydde 2-2 och framkallade att förlösande hemmajubel. Dessutom var det Josefine Blads andra i matchen. Den offensiva kraften skickade in 1-1 på straff i den första halvleken, efter att gästerna tagit ledningen tidigt.

– Det var nog den sämsta straff jag någonsin lagt, men den gick ju in. Det var väl inte det bästa spelet heller i matchen. Båda lagen ville väldigt mycket, det blev många närkamper och hårt spel.

Josefine Blad satte 1-1 på straff.
Foto: Magnus Jansson
Josefine Blad satte 1-1 på straff.

Kristianopels andra ledningsmål kom efter cirka en timmes spel. Ett högt långskott seglade in över Cajsa Engqvist, som för dagen vikarierade mellan Mörby-stolparna i Jennifer Nilssons frånvaro.

Fram tills dess hade hemmalaget haft svårt att etablera något anfallsspel i den andra halvleken. Men ju längre matchen led, desto kortare mellanrum blev det mellan kvitteringschanserna.

Den kraftiga motvinden var rejält missgynnande för bortalagets rensningar och när kvitteringen väl kom var den definitivt inte orättvis. Det blev också matchhjälten Josefine Blads sista avslut någonsin på Skansen.

– Det är sista säsongen jag gör nu, så det var sista hemmamatchen. Ett perfekt avslut.

Vad är det som gör att ni står som seriesegrare det här året?

– Vår laganda. Den är grym. Vi är ett så jäkla gutt gäng. Även om vi inte tränar så mycket så gör vi ändå sådana här matcher där vi kämpar till slutet. Vi är skittrötta men kör på ändå.

Om du får tippa, blir det division 2-spel för Mörbylånga nästa år?

– Jag vet faktiskt inte. Vi har inte lagt fokus på det. Det är alla andra som gissar åt oss. Vi har fokuserat på här och nu, sedan får vi se vad som händer. Jag ska inte spela i alla fall.

Blir det något firande i kväll?

– Jag vet inte det heller. Vi har varit så fokuserade på själva matchen, haha.

Mörbylånga GoIF, seriesegrare i division 3 sydöstra säsongen 2018.
Foto: Magnus Jansson
Mörbylånga GoIF, seriesegrare i division 3 sydöstra säsongen 2018.