Sport

"Sagt att de är mycket bättre än oss – måste leverera nu”

Innebandy, kval till SSL Artikeln publicerades
Rasmus Bernhardsson: ”Vi ska försöka hitta en växel till i hemmamatchen. Jag hoppas Lockerud har tre. Snackar man måste man leverera, säger Rasmus.
Rasmus Bernhardsson: ”Vi ska försöka hitta en växel till i hemmamatchen. Jag hoppas Lockerud har tre. Snackar man måste man leverera, säger Rasmus.

FBC Kalmarsund vann första kvalmatchen mot Lockerud efter straffdramatik. Sanna Mangs och Rebecka Johansson blev hjältar.

– Rebecka är ruskigt mentalt stark, för henne spelar det ingen roll om det är VM-final när hon lägger en straff, säger tränare Rasmus Bernhardsson.

IBK Lockerud Mariestad - FBC Kalmarsund 4 - 5 e.str.

Målen: 1-1 Kajsa Ek (Malin Andersson), 1-2 Kajsa Ek (Matilda Abramsson, 2-3 Ellen Willsund (Sara Waktel), 2-4 Rebecka Johansson

Periodsiffror: 1 - 1, 1 - 1, 2 - 2, 0 - 0, 0 - 1

Skott: 35 - 32 (8 - 10, 8 - 8, 13 - 6, 6 - 8)

Utvisningar: Rebecka Johansson 2x2 min.

Publik: 612

Det var en kokande kvalgryta i Mariestad.

– Det är en fantastisk kultur de har, lapp på luckan, härlig stämning med 600 personer som skrek, säger Rasmus Bernhardsson.

– Det är en jätteskillnad jämfört med serielunken och det märks på vinnarskallarna i laget. Det brinner till i blickarna.

Lagen följdes åt, FBC skaffade sig en tvåmålsledningen i sista perioden men Lockerud käkade ikapp försprånget.

– Jag brukar aldrig bli nervös men i tredje perioden gick det inte att undvika. 4–4 låg lite i luften och när vi åkte på en utvisning kom det som ett brev på posten.

Kändes det som matchen var på väg att glida ur händerna då?

– Nä, jag hade känslan att det var vår match. Vi fick bra träff både i försvar och anfall och de fick kämpa hårt för farligheterna, säger Rasmus.

– Men Lockerud har gått ut med att de var mycket bättre än oss i matchen.

Hur skulle du beskriva det då?

– Det var en öppen, rolig match, med målvakter som storspelade.

Matchen gick till sudden men inget mål där. Straffar tog vid och missarna radade upp sig fyra omgångar i rad innan Rebecka Johansson klev fram.

– Rebecka är inte vår bästa straffskytt men hon är ruskigt mentalt stark med bra lynne, för henne spelar det ingen roll om det är VM-final när hon lägger en straff. Därför satte vi henne som sista skytt.

Sanna Mangs – en av matchhjältarna. ”Allsvenskans bästa målvakt”, säger Bernhardsson.
Sanna Mangs – en av matchhjältarna. ”Allsvenskans bästa målvakt”, säger Bernhardsson.

Sanna Mangs räddade även Lockeruds femte straff och segern var i hamn.

– Det känns gött att komma hem med en seger. Klart alla i laget ska ha jädra cred. Sanna var fantastisk och visar att hon är Allsvenskans bästa målvakt. Rebecka, Kajsa Ek och Sara Waktel gör det också fantastiskt bra.

På torsdag möts lagen igen – i Kalmar sportcenter.

– Vi ska försöka hitta en växel till i hemmamatchen, säger Rasmus.

– Jag hoppas Lockerud har tre växlar till. Ska de snacka om att de är favoriter måste de leverera också. Vi förväntar oss hela registret i returen.