Annons

Så slutar helgens matcher

ÖB-sporten listar och går igenom förutsättningarna inför helgens innebandymatcher.
Innebandy • Publicerad 22 februari 2019
Malin Andersson och seriesegrande Kalmarsund tar emot toppkollegan Lund i Färjehallen.
Malin Andersson och seriesegrande Kalmarsund tar emot toppkollegan Lund i Färjehallen.

SSL, herr

FBC Kalmarsund (8) - Storvreta IBK (1)

Annons

Kommentar: Med lite bättre offensiv kvalité i de avgörande lägena så hade FBC fått med sig poäng från Umeå i onsdags. Nu har man istället en poäng på de två senaste matcherna inför mötet mot serieledaren och de regerande mästarna.

Insatsen mot Dalen var betydligt bättre än mot Helsingborg, men det är fortsatt svårt att analysera var FBC står just nu. Annat är det med Storvreta. Bortsett från en förlust mot toppkonkurrenten Falun har serieledarna radat upp segrar på den här sidan nyåret.

Höstens möte i Uppsala förlorade FBC med 4-3. Nu får man vara rejäl underdog på hemmaplan inför förmodad storpublik. Kalmarsund har visat förut att man trivs i ett sådant läge.

ÖB-sporten tippar ändå 3-7.

Division 1 , herr

Röke IBK (6) - FBC Kalmarsund Ungdom (8)

Kommentar: Tredje matchen på åtta dagar för FBC. Påverkar det? Förhoppningsvis inte. Kalmarsund fortsätter kriga för nytt kontrakt när fyra omgångar återstår. Höstens möte lagen emellan var en jämn historia som slutade 3-3. Röke har blandat och gett på slutet och det här känns rejält oviss på förhand. 4-3?

Allsvenskan, dam

FBC Kalmarsund (1) - IBK Lund Elit (2)

Kommentar: Toppmöte mellan ettan och tvåan i tabellen, ändå skiljer det hela 13 poäng mellan lagen. Ett överlägset FBC har både kvalplatsen och seriesegern i ryggsäcken. Nu fortsätter man kvalförberedelserna några veckor till.

Annons

Lund spelar för att säkra den andra kvalplatsen. Med fyra omgångar kvar är det fem poäng ner till Fröjered. Gästerna lär förmodligen gå in i den här matchen med större beslutsamhet än Kalmarsund, men kan motivation besegra klass den här helgen?

Ja, det är i alla fall inte omöjligt. 4-4.

Division 1, dam

FBC Kalmarsund Ungdom (2) - Gransholms IF (11)

Kommentar: FBC svarade för ett av säsongens (få) bottennapp i derbyt mot CL senast. Nu får man en ypperlig chans att studsa tillbaka direkt hemma mot bottenlaget Gransholm.

Fyra omgångar återstår och efter helgens drabbning väntar möten mot toppkonkurrenterna Craftstaden och Sävsjö. Kalmarsund laddar upp med en stabil och revanschsugen 7-2-vinst här.

Division 2, dam

FBC Kalmarsund ungdom B (2) – SSG IF (1)

Kommentar: Matchen mot Svala inställd i helgen för SSG, vilket innebär att laget kommer med full energi till den här kampen på måndag. Vad kommer FBC med då? Tja, de här sista omgångarna av serien får laget inte lufta några a-lagsspelare i b-truppen och då försvinner förstås den spets som hade behövts för att kunna störa målmaskinen SSG. Därför tippar vi att det här rinner iväg till 7–2 för seriesegraren.

CL98IC (4) - Mörbylånga GoIF (5)

Annons

Kommentar: Tre raka segrar gör att Mörbylånga bara är tre pinnar efter CL:s bilaga inför mötet. Det scenariot kändes helt osannolikt för några veckor sedan. Det går inte att tippa emot Mörby när man är i det här stimmet, men efter två segrar mot Svala väntar nu återigen tuffare motstånd. Det blir 3-3 här.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons