Annons
Fyra innebandymatcher spelas för de lokala lagen under lördag och söndag. ÖB-sporten listar samtliga, spekulerar om läget och siar om utgången.
Innebandy • Publicerad 10 november 2018
Kalmarsunds förstafemma har en relativt skral poängproduktion i bagaget se senaste matcherna. Lossnar det borta mot Sirius?
Kalmarsunds förstafemma har en relativt skral poängproduktion i bagaget se senaste matcherna. Lossnar det borta mot Sirius?Foto: Magnus Jansson

SSL, herr

IK Sirius IBK (11) - FBC Kalmarsund (8)

Annons

Kommentar: Poängen har trillat in starkt ändå via förlängnings- och straffavgöranden, men faktum är att FBC gått fem matcher utan någon trepoängare. Den senaste kom borta mot Linköping i början av oktober.

Efter onsdagens bussresa väntar nu en ny färd upp till mellersta delen av landet för möte mot Sirius i Uppsala. Hemmalaget plockade två segrar direkt efter EFT-uppehållet, men har nu två raka förluster och parkerar bakom FBC i tabellen.

Tre poäng i den här matchen är nödvändigt om Kalmarsund vill fortsätta slåss om en slutspelsplats, alla möjligheter finns. Det väntar ett helt annat, på papperet lättare motstånd nu än senast mot Falun. Kalle Bending-Sörling har vaktat kassen i tre raka matcher – får Jan Binder chansen nu? Och ska förstafemman ta sig ur sin formsvacka?

Vi tror på FBC-vinst här. 3-6.

Division 1, herr

FBC Kalmarsund Ungdom (4) - Röke IBK (7)

Kommentar: Förlust, vinst, förlust, vinst och i tisdags förlust. I oktober och november har FBC Ungdom blandat och gett kraftigt i matchprestationerna. Nu väntar en snabb möjlighet till revansch efter veckans debacle mot Olofström. Den tror vi ändå att Kalmarsund tar och hakar på i toppen av tabellen. 6-4.

DIvision 1, dam

IBF Tranås (9) - FBC Kalmarsund Ungdom (4)

Kommentar: FBC Ungdom tog 15 poäng under hela fjolårssäsongen. Efter lagets starka start kan nu laget tangera den siffran redan i omgång sex om tre poäng bärgas borta mot Tranås. Hemmalaget inledde dåligt men har tagit sina fyra poäng de två senaste matcherna. Kalmarsund stoppar dock den sviten. 3-7.

Annons

Division 2, dam

CL 98 B (6) - Mörbylånga GoIF (5)

Kommentar: Båda gängen står på noll poäng efter två omgångar och ett tidigt jumbomöte väntar därmed i den sex lag stora division 2-serien. Bilagor är alltid luriga, men Mörby bör kunna plocka säsongens första seger här. 4-9.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons