Sport

Så går det om SSG tvingas kvala

Innebandy Artikeln publicerades
Om det blir kval så är SSG förhandsfavorit i gruppen med Vimmerby och Karlskrona.
Om det blir kval så är SSG förhandsfavorit i gruppen med Vimmerby och Karlskrona.

Kval eller inte? SSG kan bli klara för division 1 redan på lördagen om Hovslätt håller sig kvar i Allsvenskan. Om inte blir det spel på söndagen för SSG – ÖB–sporten kartlägger motståndarna i kvalet.

Spelschema:

17/3 Vimmerby IBK - SSG IF

Kommentar: Vimmerby vann faktiskt inte serien – men Hovslätts b-lag får inte gå upp och därför fick laget en gratisbiljett hit. Formen är skral, två raka förluster (de enda den här säsongen). Verkar som en hel del nerver smugit sig på. Lagen spelade i samma serie ifjol och då vann SSg med 9–3 i första matchen och spelade 4–4 i andra. Laget har inga spelare i poängtoppen utan verkar ha krigat sig till segrarna i riktigt jämna matcher. SSG är förhandsfavorit i den här gruppen och Vimmerby trea.

22/3 SSG IF - FBC Karlskrona

Kommentar: Vi snackar verkligen grader av överlägsenhet inför det här kvalet. Karlskrona har tolv vinster på femton matcher, imponerande men samtidigt skralt jämfört med SSG. Fyra av lagets spelare i poängtoppen på serien och där sticker Moa Österström ut som etta med 31 mål – fler än självaste Kajsa Ek. får SSG pejl på henne är mycket vunnet. Upplagt för en jämn kamp.

24/3 FBC Karlskrona - Vimmerby IBK

Kommentar: Förstås inte bra för SSG att Vimmerby och Karlskrona kan spela på resultat i sista matchen, men det ska mycket till för att det ska finnas möjlighet till något ”Due–due”-läge här om SSG kommer upp i sin normala nivå i matcherna. Vi tror att Karlskrona kniper andraplatsen i gruppen efter SSG.