Sport

Så går det i veckans matcher: ”kryss i derbyt”

Innebandy Artikeln publicerades
”Adde” mot gamla gänget i Nybro.
”Adde” mot gamla gänget i Nybro.

En vecka späckad med innebandy, från FBC ungdom ikväll, tisdag, till Kalmarsund borta mot Falun på onsdag och derby Nybro–SSG på fredag!

Division 2, dam

SSG IF (1) - IBK Svala (4)

Kommentar: Svala var just svala ifjol, kom sist i serien. Var hetare i premiären mot Mörbylånga, seger 6–4. Styrkedemonstration senast av SSG som utnämnt sig själva till seriefavorit – 13-1 mot Cl98. Lika stora siffror blir det väl inte här? Vi trycker in 7–2 till SSG.

SSL, herr

IBF Falun (3) - FBC Kalmarsund (8)

Kommentar: Falun borta är en av säsongens svåraste uppgifter. Laget är trea i serien och har inte förlorat hemma än. Båda lagen har tätt matchande i benen. Falun lyckades vinna mot Växjö i helgen med 6–5 – laget som tränare Adam Kallenberg utnämnde till bästa laget FBC mött, än så länge…

FBC har varit starka borta i år men här blir det svårt att hänga med Alexander Galante Carlström och gänget i sista perioden – vi tippar på förlust med 6–8.

Division 1, herr

FBC Kalmarsund Ungdom (4) - Olofströms IBK (10)

Kommentar: Tätt matchande för FBC ungdom, torde komma med gott självförtroende efter vinsten borta mot Stanstad. Olofströms har varit lite jojo–lag upp och ner från tvåan till ettan senaste säsongerna. Nu inledde de serien med fyra förluster men har sedan två uddamålsvinster. Sviten blir inte längre, FBC–vinst med 7–5.

Division 2, herr

Nybro IBK (10) - SSG IF (6)

Kommentar: lagen hade tighta uppgörelser i division 3 för ett par säsonger sedan. Nybro har etablerat sig i tvåan sedan dess men ligger fem pinnar efter nykomlingen SSG inför den här drabbningen. Här har vi bland annat ett raffinerat möte mellan ”Adde” Johansson och sina gamla lagkamrater. Vi tror det här bli en jämn och målrik batalj som landar på fräna resultatet 7–7 till slut.

Division 4, herr

Gantesbo IBK (4) - Mörbylånga GOIF (4)

Kommentar: Gantesbo lirade för några år sedan fin innebandy i division 3 och överglänste bland annat SSG något år. Kanske är laget på väg uppåt igen – har inlett med två raka segrar. Mörbylånga fick ge sig mot KaRo senast och kliver in i Emmaboda sporthall som underdog. Vi tippar 5–2 till Gantesbo.