Annons

Så går det i helgens matcher

Helgens fotbollskamper – ÖB–sportens experttips.
Fotboll • Publicerad 16 juni 2018
ÖB–sporten tror på nytt segerjubel för GAIF.
ÖB–sporten tror på nytt segerjubel för GAIF.

Division 1, dam

IS Halmia (6) - Färjestadens GOIF (4)

Annons

Kommentar: FGoIF spelade ut hela registret senast hemma mot Eskilsminne och vann med 6–1. Att ta femte raka segern ser ut som en svårare uppgift sett till tabelläget. Men. Halmias form är allt annat än övertygande, dominerade ordentligt i början på säsongen men har tvärtom två förluster med ett krackelerande försvar bakom sig nu. Här blir det 2–1 till FGoIF.

Division 2, dam

Ronneby BK (7) - Glömminge-Algutsrums IF (3)

Kommentar: GAIF är svårtippade i år med sin tunna trupp. Bästa laget vinner klart här, det blev 7–0 och 4–2 i fjolårets möten. Men Ronneby är ett bättre lag i år och har bra form. Vi hissar varningen finger men tippar på 3–2 till GAIF.

Rödsle BK - RM IF

Kommentar: Nykomlingen Rödsle har trappat upp spelet ordentligt efter en lite tung start på serien. RM satte fälleben på de tvivlen som förekom efter ett par förluster när de plockade en imponerande seger mot serieledaren Emmaboda. Det här blir jämnt. 2–2.

Division 3, dam

Rödeby AIF (8) - IFK Borgholm (4)

Kommentar: Rödeby kommer från två matcher som visar på att serien är ojämn. 6–0 mot Karlskrona, 1–6 mot Nättraby. Borgholm lyckades hitta tillbaka till vinnarspåret senast och vi tror inte att Rödebys försvar står emot den Nilssonska överljudsfarten framåt. 4–1 till IFK.

Mörbylånga GOIF (2) - Nättraby GoIF B (3)

Annons

Kommentar: Vi kan gott kalla det för seriefinal. Nättraby har två matcher mindre spelade som trea i tabellen. Har varit ruggigt täta bakåt, endast två insläppta på sex matcher. Något som annars brukar vara Mörbys gebit. Det här blir alltså inget målkalas. 1–1.

Division 3, herr

Ronneby BK (12) - Glömminge-Algutsrums IF (2)

Kommentar: Allt annat än en fjärde raka seger för GAIF är en skräll sett till tabell och form. Ronneby åkte på 0–4 hemma mot bottenkonkurrenten Nybro senast. OM GAIF är heltaggade kan det bli dubbelt upp den här gången på Brunnsvallen. Men vi tippar på 5–1 och hattrick av pånyttfödde ”Snurre” Persson.

Division 6, Kalmar/Öland herr

Hulterstads AIK (4) - Bergkvara AIF (6)

Kommentar: två lag som varit en mardröm för oss tippare senaste matcherna. HAIK åkte helt oväntat på 0–6 i veckan mot Rockneby. Bergkvara bröt sin tunga start på säsongen med 6–1 mot samma lag. Vad landar det här i på Kvarnvallen? Vi sular in saftiga 3–3, måste åtminstone vara bra odds på det!

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons