Annons

Så går det i matchen

Fotboll • Publicerad 14 juni 2018

Div. 4 Herr

Annons

Färjestadens GoIF (4) – Hossmo BK (3)

Kommentar: Efter tre raka segrar gick Färjestaden på pumpen (0–2) mot Smedby senast. Precis som tränare Fredriksson påpekar går det inte att slappna av i någon match i den här serien (det skiljer åtta poäng mellan ettan och tian i tabellen). Hossmo förlorade senast mot Hultsfred (1–2) och är precis som Färjestaden fast beslutna om att studsa tillbaka här. Det talar för en jämn 1–1-historia här.

Div. 5

SSG IF (4) – RM IF (1)

Kommentar: Inte bara ett glödhett derby, utan även en toppmatch mellan två lag som har gått starkt hittills. SSG vände senast 0–2 till 3–2 mot Läckeby efter två straffar i andra halvlek. Där inte spelet imponerade gjorde i alla fall moralen det. Obesegrade RM vann komfortabelt mot Möre senast och har nu tre raka vinster. Parkerar tillfälligt(?) i topp inför derbyt. Här blir det hårt, hett och jämnt. Tips: 2–2.

IFK Borgholm (8) – Torsås/Norra Tång (2)

Kommentar: ”Vi agerar nästa i panik, som ett rådjur i lyset från en bil”. Orden är IFK-tränaren Dzananovic efter en sanslöst tung första halvlek senast mot Tvärskog (fyra insläppta och en utvisning). Tolv insläppta på de tre senaste matcherna vittnar om problemen bakåt. Mot Torsås (vann 5–2 mot Alstermo senast) blir det tufft. 1–3 tror vi på här.

Annons

Böda/Högby (5) – Gullabo/Gullaboås (11)

Kommentar: Inte en förlust sedan april och tre raka vinster gör B/H till en av seriens mest svårslagna lag just nu. Senast slog man Emmaboda med 1–0 efter en blek första halvlek och betydligt bättre andra. Nästjumbon Gullabo tog sin första vinst för säsongen senast mot Trekanten och kan ha fått en lite skjuts av det. Men det räcker inte här. Böda/Högby vinner med 3–1.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons