Annons

Så går det i helgens matcher

Positiva vibbar drar över Öland. Det bjuds på skrällar och positiva trender tar fart. Helgen innehåller många öländska segrar och ett derby.
Fotboll • Publicerad 31 augusti 2019
Moa Olssons Mörbylånga gästar Amanda Ohlssons RM på Runvallen
Moa Olssons Mörbylånga gästar Amanda Ohlssons RM på RunvallenFoto: Magnus Jansson

Division 1, dam

Lördag: IS Halmia (6) - Färjestadens GoIF (4)

Annons

Kommentar: FGoIF:s seger förra helgen innebar fortsatt hopp om uppflyttning. Nu gäller det att ”gå rent” sista fem matcherna. Det skiljer bara två placeringar lagen emellan men hela 13 poäng. Halmia befinner sig på hyfsad trygg mark. Detta ska FGoIF ta! 1-3 blir det.

Division 3, herr

Lördag: Glömminge/Algutsrums IF (8) - Växjö Norra IF (4)

Kommentar: Växjö Norra slåss om uppflyttning. Så de ska vara tacksamma över GAIF:s skrällseger senast mot Pukeberg. Men det bör också göra dem nervösa inför mötet på Glömmingelunden. Var knallen i Pukeberg vändningen? Ja, vi tror det. Säg 2-1 till GAIF.

Division 4, herr

Lördag: Åryds IK (1) - RM IF (11)

Kommentar: Toppen mot botten. RM förtjänade poäng i derbyt mot FGoIF senast. Och spelet har sett bättre ut på sistone. Dessutom har man Mange Jansson tillbaka från avstängning och Mateusz Marks fortsätter göra mål. Åryd kryssade i seriefinalen sist. Här ska hemmalaget ta en enkel seger. Men hösten är oförutsägbar. Vi tror på en ”GAIF-skräll” även här. 1-2 till RM.

Division 5, herr

Lördag: IFK Borgholm (3) - Kalmar AIK FK (6)

Kommentar: Från femton raka utan förlust till två raka förluster - mot bottengäng. IFK torskade senast mot ”Ölandsdödaren”, Ljungbyholm. Det är inget vi kan kalla Kalmar AIK för. För i deras tre senaste matcher har de spelat mot öländskt motstånd. Facit? Två förluster och en vinst. IFK ser till att det blir en tredje och bryter därmed sin negativa trend. 3-0 till IFK.

Annons

Lördag: Böda/Högby (5) - Torsås/Norra Tång (7)

Kommentar: Gästerna har haft en okej höst och är i behov av poäng för att inte bli inblandade i bottenstriden. Men B/H har haft katastrofal höst och behöver poäng för att hålla den öländska ”klungan” intakt i femman. Hemmalaget får tillbaka en handfull spelare från avstängning. Nu vänder det för B/H! Vi drar till med 4-1.

Lördag: Mörbylånga GoIF (4) - Tvärskogs IF (12)

Kommentar: Tvärskog behöver poäng för att inte bli ”tvärsist”. Mörby då? På trygg mark! Tredjeplatsen och kvalet uppåt känns svårt att nå. I våras var man ihåliga som en schweizerost och produktiva framåt, 29-29 i målskillnad. I höst har man varit totala motsatsen, 3-1 på fyra matcher. Nu rasslar det till framåt. 4-0.

Division 2, dam

Söndag: RM IF (6) - Mörbylånga GoIF (12)

Kommentar: Tabelläge har ingen betydelse i derbyn - brukar det heta. Men här lär RM vinna. De inledde hösten med två segrar mot topplag lär vara revanschsuget efter förra veckans derbyförlust mot GAIF. Mörby får det tufft här. Det blir 3-0 till RM.

Division 3, dam

Söndag: IFK Borgholm (1) - Kalmar Södra/Hossmo (3)

Kommentar: IFK spelade bra i tjugo minuter och tog en bedrövlig seger. Då blev det tre mål från systrarna Nilsson. Ska det bli seger här behöver de rycka upp sig ett par nivåer. För Kalmar Södra/Hossmo lär vara taggat. Tre poäng skiljer lagen åt. Men det lär bli nya Nilsson-mål och en ny 3-2-seger till IFK.

Gustav SchönSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons