Sport

Så går det i helgens matcher

Fotboll Artikeln publicerades
Kan Marcus Carlssons RM vända trenden mot topplaget Hossmo?
Kan Marcus Carlssons RM vända trenden mot topplaget Hossmo?

Division 1, dam

Lördag: Hammenhögs IF (1) - Färjestadens GOIF (3)

Kommentar: En toppmatch där utgången för två veckor sedan kändes hyfsat given. Hammenhög hade sju raka vinster och såg omöjliga ut. Men efter två poängtapp i rad är känslan att Färjestaden mycket väl kan ta poäng. Hade det varit hemmaplan hade vi tippat seger för FGoIF, nu nöjer vi oss med 1–1.

Division 2, dam

Söndag: RM IF (8) - Ramdala IF (11)

Kommentar: Lite oväntat förlust senast för RM mot Karlshamn. Bra läge att hitta tillbaka till poängfåran här – och att hitta målformen igen. Ramdala börjar allt mer sågas av i botten och har två 0–5-förluster här. Tredje raka här? Njä, vi nöjer oss med 3–0 till RM.

Division 3, dam

Söndag: IFK Borgholm (2) - Bäckebo GOIF (9)

Kommentar: Ruskigt styrkebesked av Borgholm senast när de knep tre poäng i seriefinalen mot Smedby/Trekanten på bortaplan. Här gäller det snarare att inte underskatta motståndet. Bäckebo börjar se ut som ett lag för nedflyttning och med tanke på att IFK gjort slarvsylta av motståndet hemma tidigare saftar vi på ordentligt här, 10–0.

Division 4, herr

Lördag: RM IF (10) - Hossmo BK (2)

Kommentar: Fortsätter gå tungt för RM. Nu åtta seriematcher utan seger. Oddsen att den ska komma nu är tyvärr höga. Hossmo krigar som väntat i toppen, har fyra raka segrar och inte råd att bjuda på några poäng här heller i racet med Åryd och Lindås. RM har varit starka mot topplagen men här blir det förlust med 1–4.