Annons

Så går det i helgens matcher

Fotboll • Publicerad 8 juni 2019
Mål igen för Ofelia Medhammar?
Mål igen för Ofelia Medhammar?

Division 1, dam

Söndag: Färjestadens GOIF (2) - Hittarps IK (7)

Annons

Kommentar: Hittarp från Helsingborgstrakten är en rätt pigg nykomling med tre segrar såhär långt. Laget har dock åkt på ett par riktiga minor, 0–8 mot Hammenhög och 0–9 mot Dösjöbro. Samtidigt har FGoIF imponerat stort hemma och vunnit fyra raka. Med dessa facit i hand är de stor favorit till ny seger. 4–1 till Färjestaden.

Division 2, dam

Lördag: IFK Karlshamn (9) - RM IF (6)

Kommentar: Efterlängtat trendbrott senast för RM mot Lindsdal. Karlshamn vann också mot ”Liffen” med uddamålet så visst kan det här bli jämnt. Båda lagen behöver seger för att haka på tåget uppåt men tyvärr å bådas vägnar tror vi på ett oavgjort resultat här, 1–1.

Söndag: Ramdala IF (11) - Glömminge-Algutsrums IF (4)

Kommentar: GAIF har verklgien fått upp ångan, vinster mot de två topplagen Emmaboda och Ronneby. Blir det 7–4 nu igen. Det vore fränt men är väl för mycket att begära. Dock tror vi att Glömminge är ännu mer överlägsna och vinner med 5–1.

Söndag: Mörbylånga GOIF (12) - Ronneby BK (5)

Kommentar: Ronneby läckte duktigt mot GAIF senast och möjligen ett bra läge för Mörby att göra lite mål. Att plocka poäng känns emellertid för svårt. Ronneby har visat hög högstanivå. 1–3-förlust för Mörbylånga.

Division 3, herrar

Lördag: Saxemara IF (6) - Glömminge-Algutsrums IF (7)

Annons

Kommentar: Nykomlingen och klassiska laget Saxemara har fått en helt okej start på säsongen. Lika många pinnar som GAIF men till skillnad från Glömminge är Saxemara täta defensivt (tio insläppta mål jämfört med 19). Har GAIF fått ordningen på grejerna nu? Segrarna mot Grimslöv och SSG ger åtminstone lite luft under vingarna och vi tror på bortaseger med 2–1 här.

Division 4, herr

Måndag: Lessebo GoIF (7) - RM IF (10)

Kommentar: Fall framåt för RM mot Lessebo men laget har fortsatt svårt att göra mål. Lessebo har nästan gjort tre gånger fler baljor men ändå bara tre poäng före. Det här lär bli en jämn kamp och känslan är att ett målglatt gäng passar RM ganska bra. Vi kritar in 2–2.

Ölandsmästerskap, kvartsfinal

Måndag: Böda/Högby – Färjestadens GoIF

Kommentar: Tuff start i turneringen för fjolårsfinalisterna Böda/Högby. Färjestaden får väl gå som favorit sett till serietillhörighet men det är med knapp marginal – nordölänningarna lär smälla på duktigt här. Tredje matchen på mindre än en vecka för Färjestaden. Orkar dem det? Nä, vi tror på 2–1 Böda/Högby.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons